Πολιτική

09/12/2012 - 08:34

Εκδήλωση στη Καλλονή για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου

Εκδήλωση στη Καλλονή για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου

 

Στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού μας, από τον Τουρκικό ζυγό, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, παρέστη το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 το βράδυ, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καλλονής, Βαγγέλη Γιαβάση και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, Θανάση Ελευθερίου, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μηθύμνης κ.κ. Χρυσοστόμου των τοπικών αρχών κ.α.
Η εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Λέσβου, το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού και η Αντιδημαρχία Καλλονής, σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Θεατρικό Όμιλο Καλλονής (Ε.Θ.Ο.Κ.) και το Σύλλογο Μικρασιατών Δήμου Καλλονής, ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου.
Στο ιστορικό γεγονός τα Απελευθέρωσης της Λέσβου, αναφέρθηκε στην ομιλία του, ο Διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής, Αργύρης Κεραμιτζής.
Στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Λέσβος 1912: Στα βήματα της ελευθερίας…», σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκοπετέα και σενάριο Στρατή Αναγνώστου.
Ακολούθησαν, το μουσικό σύνολο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, με τους παραδοσιακούς ήχους των σαντουριών, το χορευτικό τμήμα εφήβων – ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακοίλων και το τμήμα ενηλίκων του Ε.Θ.Ο.Κ. με παραδοσιακούς χορούς.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος Καλλονής, Βαγγέλης Γιαβάσης, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστής της όμορφης αυτής βραδιάς, τίμησε με το ειδικό επετειακό μετάλλιο του Δήμου και την  επετειακή έκδοση του Δήμου Λέσβου με τίτλο: «Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ», που έγραψε ο συμπατριώτης μας λογοτέχνης, Δημήτρης Νικορέτζος, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μηθύμνης, κ.κ. Χρυσόστομο, τους Προέδρους και εκπροσώπους του Ε.Θ.Ο.Κ., του Συλλόγου Μικρασιατών Δήμου Καλλονής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακοίλων, του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, τον ομιλητή κ. Αργύρη Κεραμιτζή, τον Φιλόλογο Καθηγητή κ. Ιωάννη Δάφνο, που μίλησε το πρωί στη δοξολογία, καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καλλονιατών Αθήνας κ. Χρήστο Τραγάκη.
 

Μοιράσου το άρθρο!