Πολιτική

17/03/2017 - 18:13

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα" από την Τ.Ο. Λέσβου της ΚΝΕ

Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα».

 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη την Κυριακή 19 Μάρτη, στις 5 μ.μ στο Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43).
 
Θα μιλήσει ο Μάριος Ψυλλίδης, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου του ΚΣ της ΚΝΕ.
 
Στο κάλεσμά της η ΤΟ Λέσβου της ΚΝΕ αναφέρει:
 
«Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να συζητήσουμε τα κοινά προβλήματα, τις κοινές ανησυχίες, τις ανάγκες και τα όνειρα για τη ζωή και το μέλλον.
 
Να συζητήσουμε και να γνωρίσουν οι μαθητές από πρώτο χέρι την ολοκληρωμένη πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το σύγχρονο σχολείο για το οποίο αξίζει να παλέψουν οι μαθητές μαζί με όλο το λαό.
 
Πώς μπορούμε αντί το σχολείο να είναι μια καθημερινή αγγαρεία που μας δίνει τη γνώση με το σταγονόμετρο να αποτελέσει την αρχή μιας πολύπλευρης και δημιουργικής προσωπικότητας;
 
Πώς γίνεται σήμερα αντί να ακριβοπληρώνουμε το τρέξιμο μεταξύ φροντιστηρίων, χωρίς ουσιαστικό ελεύθερο χρόνο, να έχουμε ένα σχολείο το οποίο θα λαμβάνει υπόψη του τις κλίσεις μας και τα ενδιαφέροντά μας και θα τους δίνει νέα ώθηση;
 
Γιατί οι μαθητές έχουν λόγο στη ζωή και τη λειτουργία της μαθητικής κοινότητας και χρειάζονται ένα σχολείο που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν την πραγματικότητα.
 
Οι φετινές κινητοποιήσεις των μαθητών του νησιού έστειλαν μήνυμα ότι οι μαθητές δεν "κάθονται στα αυγά τους", δεν μένουν αμέτοχοι, ότι θα παλέψουν για τα σύγχρονα δικαιώματά τους.
 
Έχουμε κάθε λόγο να συνεχίζουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας. Έχουμε όνειρα για τη ζωή και το μέλλον μας, γι' αυτό έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε τον αγώνα με όλους τους τρόπους και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας στερούν, για τη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει!».
 

Μοιράσου το άρθρο!