Πολιτική

24/04/2017 - 13:59

Εκχώρηση αρμοδιοτήτων από την Περιφερειάρχη στους δήμους Λέσβου και Χίου για την υλοποίηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, ορίστηκαν σήμερα οι ενδιάμεσοι φορείς του Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014- 2020» για την αξιολόγηση και επιλογή των πράξεων της στρατηγικής των έργων για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

 

Συγκεκριμένα, ανατίθενται τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες για την αξιολόγηση και επιλογή των πράξεων της «Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Μυτιλήνης», προϋπολογισμού 10,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Λέσβου και της «Ανάδειξης της ταυτότητας της Χίου ως σύγχρονης πόλης», προϋπολογισμού 8,4 εκατομμύριων ευρώ στο Δήμο Χίου.

 

Με την απόφαση αυτή η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εκχωρεί την αρμοδιότητα για την υλοποίηση των έργων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των πόλεων της Μυτιλήνης και της Χίου αντιστοίχως στους δήμους Λέσβου και Χίου, ώστε έχοντας την απόλυτη αρμοδιότητα και ευθύνη, να προχωρήσουν γρήγορα στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν οι χρηματοδοτικοί πόροι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για έργα που θα αναδείξουν τις δύο πόλεις και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!