Πολιτική

26/06/2015 - 13:53

Εκκλησία και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μαζί για την αντιμετώπιση της κρίσης

Σ

υνάντηση με το Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα ενίσχυσης του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων των νησιών του Βορείου Αιγαίου. 

 

Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες μέρες η «Αποστολή» πρόκειται να στείλει στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο τρόφιμα και σημαντική ποσότητα φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν οι οικονομικά αδύναμοι κάτοικοί τους.

Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Αρχιεπισκοπή και την «Αποστολή» για την κοινωνική τους προσφορά και τόνισε ότι διαχρονικά η Εκκλησία έχει βοηθήσει τον Ελληνισμό να σταθεί όρθιος στα δύσκολα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δήμτσα, για το γεγονός ότι κάνουμε πιο συστηματική και πιο μεθοδική τη συνεργασία μας, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μεγαλύτερο όφελος για τους συμπολίτες μας που έχουν μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα. Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες μιας συνεχώς αυξανόμενης οικονομικής κρίσης που μέρα με τη μέρα αποτυπώνεται με το χειρότερο τρόπο στα νησιά μας», δήλωσε η Περιφερειάρχης.

Ο κ. Δήμτσας, δήλωσε σχετικά: «Με την ευλογία και την εντολή του Αρχιεπισκόπου, θα βρεθούμε στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι Εκκλησία, Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιμετωπίζουν από κοινού τα προβλήματα που βιώνουν οι ακρίτες».  

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!