Πολιτική

31/07/2015 - 10:52

«Εκσυγχρονισμός Κτιρίου Πολλαπλών Χρήσεων Δημοτικής Ενότητας Καλλονής»

O

Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συνυπέγραψε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εργοληπτικής εταιρίας «Μινάβρα Τεχνική Α.Ε.», Βασίλη Λαμπρινίδη, τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός Κτιρίου Πολλαπλών Χρήσεων Δημοτικής Ενότητας Καλλονής», (Δημοτικό Θέατρο Καλλονής), προϋπολογισμού σύμβασης 159.495,96 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013».

Το εν λόγω έργο, περιλαμβάνει εργασίες αναβάθμισης – εκσυγχρονισμού των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στο υφιστάμενο κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής, που λειτουργεί ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων (διεξαγωγή  εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, μαθημάτων χορού κ.λ.π.). Στα πλαίσια της αναβάθμισης του κτιρίου, προτείνονται οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, προκειμένου να επισκευαστούν και να αναβαθμιστούν όλοι οι χώροι του κτιρίου, σκηνής,  παρασκηνίων, και κυρίως αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής. Επιπλέον, στην είσοδο του κτιρίου δημιουργείται χώρος WC AMEA, με τις ανάλογες προσβάσεις στο χώρο του κτιρίου.

Γενικότερα, οι οικοδομικές εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αφορούν την  επισκευή της στέγης, τη μόνωση του δώματος, την αντικατάσταση των κουφωμάτων και τους χρωματισμούς εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου.

Σχετικά με τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες προβλέπονται τα εξής: Τοποθέτηση σύγχρονου πυροσβεστικού συγκροτήματος και των συστημάτων πυρόσβεσης αυτού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αντικατάσταση των ηλεκτρικών γραμμών φωτισμού, ηλεκτρικών πινάκων, φωτιστικών γενικού φωτισμού, με νέας τεχνολογίας led, τοποθέτηση ηλεκτρικών γραμμών στο χώρο της σκηνής  για μελλοντική τοποθέτηση φωτιστικών σκηνής LED RGB, και συστήματος ήχου Dolby – Surround. Θα τοποθετηθεί νέα λυόμενη θεατρική σκηνή αλουμινίου περίπου ίδιων διαστάσεων με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά  της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την καταλληλότητα χρήσης της.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι με την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, καθίσταται σύγχρονο και λειτουργικό.

 

Μοιράσου το άρθρο!