Πολιτική

20/02/2017 - 14:14

Ενεργοποίηση του νεοσύστατου θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στις Κοινότητες Ερεσού, Πέτρας, Ιππείου, Θερμής και Μόριας

Μετά από συνεργασία του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, με τον Συντονιστή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, Προκόπη Σινάνη, ο κ. Γαληνός έστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα, την παρακάτω επιστολή, με την οποία ζητά την ενεργοποίηση του νεοσύστατου θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στις Κοινότητες Ερεσού, Πέτρας, Ιππείου, Θερμής και Μόριας.

 

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου στον κ. Τόσκα, έχει ως εξής:

 

ΘΕΜΑ: Ενεργοποίηση του νεοσύστατου θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στις  Κοινότητες Ερεσού, Πέτρας, Ιππείου, Θερμής και Μόριας
 
                                                       
 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
 
 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πληροφορήθηκα για το νεοσύστατο θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου, ο οποίος – ασφαλώς – θα μπορούσε να εφαρμοσθεί και στο νησί της Λέσβου, σε περιοχές οι οποίες απέχουν αρκετά από τις υφιστάμενες αστυνομικές υπηρεσίες και μέχρι πρότινος λειτουργούσαν αστυνομικά τμήματα ή σταθμοί.
 
Συγκεκριμένα, θα ήθελα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του νεοσύστατου θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στις Κοινότητες Ερεσού, Πέτρας, Ιππείου, Θερμής και Μόριας, οποίος θα βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών και θα συμβάλει καθοριστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών.
 
Με δεδομένο ότι είσθε γνώστης  των ιδιαιτεροτήτων της Λέσβου και με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Λέσβου προτίθεται να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο την υλοποίηση αυτού του θεσμού και στο νησί μας, παρακαλώ όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος μας.  
 
 
 
     Με εκτίμηση,
 
Ο Δήμαρχος Λέσβου
                                                        
 
Σπύρος Γαληνός
 

Μοιράσου το άρθρο!