Πολιτική

28/02/2015 - 16:52

Ενημέρωση εφ' όλης της ύλης στον Υφυπουργό Επικρατείας Τ. Κουίκ από τη Χ. Καλογήρου

Με τον Υφυπουργό Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία ήταν παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, η Περιφερειάρχης παρουσίασε τις βασικές πτυχές του έργου που πραγματοποιείται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ανέλυσε τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Πιο συγκεκριμένα, ανέδειξε την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης της Περιφέρειας, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία σε όλα τα νησιά.

Επίσης, έθεσε το μεγάλο ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών και παρουσίασε τις ελλείψεις τόσο σε γιατρούς όσο και σε ειδικό προσωπικό όπως αυτό του ΕΚΑΒ.

Η κα Καλογήρου τόνισε ότι υπάρχει θέμα υποβάθμισης των σχολείων σε χωριά όπως ο Κάσπακας και το Θάνος της Λήμνου και ζήτησε τη συνδρομή του Υφυπουργού Επικρατείας για να τελειώσει η εκκρεμότητα της άμεσης νομοθετικής ρύθμισης που απαιτείται για το θέμα της μεταφοράς μαθητών αλλά και της τροποποίησης της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη δακοκτονία. Επίσης έθεσε το θέμα της βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση των ελαιοτριβείων και παρέδωσε τις σχετικές προτάσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των ελαιοτριβέων.

Επεσήμανε, παράλληλα, το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Περιφέρειας, κυρίως λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Η Περιφερειάρχης είπε ότι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε  στις υψηλές απαιτήσεις των καιρών και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο,  η Περιφέρεια έχει ανάγκη από στελέχη επιπέδου, κυρίως μηχανικούς, γεωπόνους και κτηνιάτρους, αλλά και διοικητικά στελέχη που έχουν αποφοιτήσει από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος εξέφρασε την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ ζήτησε τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του ούζου και την επιμήκυνση της καταβολής του κατά τουλάχιστον 30 μέρες.

Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Επικρατείας για την παρουσία του και την ευαισθησία με την οποία προσεγγίζει τα προβλήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου και του παρέδωσε σχετικό φάκελο με υπομνήματα για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντησή τους.  

 

 

Μοιράσου το άρθρο!