Πολιτική

16/08/2014 - 07:45

Ενημέρωση για κρίσιμα θέματα ζητάει ο Γιώργος Πάλλης

style="text-align: justify;">Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τον χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχει  αυτή, ως προς τον  απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας  της Δημοτικής Αρχής, παραδώσαμε την ακόλουθη επιστολή στο Γραφείο του Δημάρχου Λέσβου .
 
 
 Κύριε Δήμαρχε,
Η καταστροφική κυβερνητική πολιτική με την δημιουργία και διατήρηση  του   υπερ-Δήμου  Λέσβου, αποφάσισε και διέταξε όλες οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες των  13ον  πρώην Δήμων να συγκεντρωθούν σε μια και μόνη Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου, την λεγόμενη «Αναπτυξιακή»- «Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε».
Από κει και πέρα αρχίζουν τα παρατράγουδα Διοίκησης και Διαχείρισης της σημερινής και απερχόμενης  Δημοτικής Αρχής. Σύμφωνα με το άρθρο 63 του Νόμου 3852/2010 η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου(δηλαδή εσείς κύριε Δήμαρχε και οι Αντιδήμαρχοι), παρακολουθεί, αξιολογεί και συντονίζει τη δράση τον Νομικών Προσώπων του Δήμου και ενημερώνει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που ποτέ δεν έγινε.
 Με βάση αυτά απαιτούμε στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , με την παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου που ως πλειοψηφία  έχετε ορίσει, να ενημερωθούμε εμείς και οι συνδημότες μας, για τα παρακάτω:
 
α)πως λειτουργεί η Πλαζ Τσαμάκια, τι δραστηριότητες λειτουργούν στο χώρο, τι έσοδα υπάρχουν και γιατί πρέπει να επιβαρύνονται οι συνδημότες μας και οι επισκέπτες με το 2ευρώ;
β)πως κατάφεραν να κλείσουν το μοναδικό Δημοτικό Camping   στη Μήθυμνα που είχε δημιουργήσει η πρωτοποριακή Δημοτική Αρχή του Κώστα Δούκα, πριν 35 χρόνια;
γ)τι συμβαίνει με τις ανεμογεννήτριες και τα μεγαλεπήβολα σχέδια που υπήρχαν;
δ)σε ποια κατάσταση λειτουργούν οι θερμοπηγές στα Θέρμα και την Εφταλού  και τι ενέργειες έχουν γίνει την αναγνώριση και άδεια λειτουργίας τους, ώστε να μην κλείσουν και αυτές;
ε) με ποιες διαδικασίες λειτουργούν τα Δημοτικά Σφαγεία και Ελαιοτριβεία;
στ)συνεδριάζει κανονικά το Δ.Σ. της ΑΔΕΛ και εγκρίνονται νόμιμα οι δαπάνες προμηθειών, επισκευών, συντήρησης κτλ ;
 
Τα παραπάνω θα θέλαμε να μας απαντηθούν με επίσημα αποδεικτικά έγγραφα , που  θα παρουσιάζονται τα έσοδα και τα έξοδα από την κάθε δραστηριότητα της ΑΔΕΛ.
Όπως αντιλαμβάνεστε η μη τήρηση κάποιων διαδικασιών, αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.
 Είναι ευθύνη σας λοιπόν να μας ενημερώσετε και να ενημερωθεί και η νέα Δημοτική Αρχή, ώστε να ξέρει τι παραλαμβάνει και να μην μείνει σε «αναπτυξιακά» λόγια.
                                                                                                       
  Ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης                                       
          
         «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»
Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου
               ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΗΣ
 

Μοιράσου το άρθρο!