Πολιτική

23/06/2016 - 19:09

Επανεκκίνηση για έξι έργα υποδομής στη Λέσβο

&n

bsp;

Στα   παρακάτω έργα υποδομής  της Λέσβου κυρίως του Βόρειου τμήματός της, στα οποία ως  ενταγμένα στο «Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας» μέτρων 4,7, και ως χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. είχαν διακοπεί οι εργασίες,   θα  γίνει επανεκκίνηση τους από το Δήμο Λέσβου, για να ολοκληρωθούν, αφού  οι πολιτικές εξελίξεις επέτρεψαν την επαναχρηματοδότησή τους από την Ε.Ε.: 

  1. «Προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο Γήπεδο ποδοσφαίρου ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ», συμβατικού προϋπολογισμού,  μετά από ανοικτό διαγωνισμό, 140.795 €.
  2. «Ανάπλαση κοινοχρήστου χώρου και διαμόρφωσης χώρου  στάθμευσης στην ΑΝΤΙΣΣΑ», συμβατικού προϋπολογισμού,  μετά από ανοικτό διαγωνισμό, 189.675 €.
  3. «Εκσυγχρονισμός κτηρίου πολλαπλών χρήσεων της Δ.Ε ΚΑΛΛΟΝΗΣ», συμβατικού προϋπολογισμού,  μετά από ανοικτό διαγωνισμό, 159.495 €.
  4. «Εκσυγχρονισμός- βελτίωση αρδευτικού δικτύου ΠΑΡΑΚΟΙΛΩΝ», συμβατικού προϋπολογισμού, μετά από ανοικτό διαγωνισμό, 478.831 €.
  5. «Βελτίωση Αγροτικής οδού από ΚΑΠΗ προς ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ και διακλάδωση Λαγκάδας», συμβατικού προϋπολογισμού,  μετά από ανοικτό διαγωνισμό, 346.065 €.
  6. «Έργα πρόσβασης στις Γεωργικές εκμεταλλεύσεις Τ.Δ.  ΙΠΠΕΙΟΥ-ΣΥΚΟΥΝΤΑΣ», συμβατικού προϋπολογισμού,  μετά από ανοικτό διαγωνισμό,  295.914 €.

Το αίτημα του Δημάρχου, Σπύρου Γαληνού, πριν από 5 μήνες, για  συνέχιση της  χρηματοδότησης, προσωρινά,  από πόρους του Δήμου και για  μη διακοπή των εργασιών στα  παραπάνω έργα, απορρίφθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο, λόγω μη ύπαρξης νομικού πλαισίου.

Από σήμερα, η Τεχνική Υπηρεσία,  σε συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία, φροντίζει, ώστε οι ανάδοχοι των έργων να αναλάβουν δράση και να ολοκληρώσουν το  υπολειπόμενο φυσικό αντικείμενο του κάθε έργου.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΤΖΙΜΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!