Πολιτική

21/04/2017 - 04:38

Επίσκεψη Δημάρχου σε Μήθυμνα, Πέτρα, Μανταμάδο και Κάπη

Επίσκεψη σε Μήθυμνα, Πέτρα, Μανταμάδο και Κάπη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 20/04/2017 ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου Γιώργο Κατζανό, Μήθυμνας – Πέτρας - Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο, Μανταμάδου Στέφανο Αποστόλου, καθώς και από τους Προέδρους Πέτρας και Κάπης, όπου εξετάστηκαν διεξοδικά διάφορα θέματα που απασχολούν αυτές τις περιοχές και έργα και παρεμβάσεις του Δήμου.

Στη Μήθυμνα, ο Δήμαρχος, μετέβη στις παραλίες της περιοχής όπου εν όψει και της τουριστικής περιόδου ξεκινούν άμεσα από το Δήμο Λέσβου εργασίες καθαρισμού, συντήρησης, αποκατάστασης και ευπρεπισμού, για να είναι φιλόξενες για τους λουόμενους και τους επισκέπτες. Αμέσως μετά επισκέφθηκε τη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων Μήθυμνας, όπου στις 2 Μαΐου 2017, θα δημοπρατηθεί το έργο της επισκευής των επιμέρους και αντλιοστασίων ακαθάρτων για την καλύτερη λειτουργία του Βιολογικού, προϋπολογισμού 198.900 ευρώ.  

Ακολούθως, πήγε στα λιμάνια Πέτρας και Μήθυμνας, στα οποία δρομολογούνται εργασίες συντήρησης και εξωραϊσμού.

Στο Μανταμάδο, ο Δήμαρχος επιθεώρησε την εξέλιξη του έργου του Δήμου Λέσβου, που αφορά την ανακατασκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Μανταμάδου, στην είσοδο του χωριού που κάηκε το 2011 και το οποίο αποτελεί Δημοτικό ακίνητο. Το έργο είναι προϋπολογισμού 40.000 ευρώ και εκτελείται από την εταιρεία «Τέχνημα», ενώ επισκέφθηκε και το πρόσφατα ανακαινισμένο Δημοτικό σφαγείο.

Στην Κάπη ο κ. Γαληνός, επιθεώρησε τις εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου «Κάπη - Γενί Λιμάνι», προϋπολογισμού 680.000 ευρώ, με ανάδοχο τον Οδυσσέα Αψόκαρδο. Με την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου του Δήμου Λέσβου, θα διευκολυνθεί η πρόσβαση των αγροτών και κτηνοτρόφων στις καλλιέργειες και στις εκμεταλλεύσεις τους, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί η περιοχή με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητάς της.   

Μοιράσου το άρθρο!