Πολιτική

25/08/2014 - 16:41

Επίσκεψη Βουνάτσου στο έργο Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων τέως Δήμου Ευεργέτουλα

style="text-align: justify;"> 
Το έργο Αποχέτευσης και Επεξεργασίας  Λυμάτων τέως Δήμου Ευεργέτουλα, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ευεργέτουλα, Προκόπη Γυμνάγο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Αυτεπιστασίας του Δήμου Λέσβου, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου. 
Την αρμοδιότητα κατασκευής του έργου έχει η   «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» και ο Δήμος Λέσβου είναι κύριος του έργου. 
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και περιλαμβάνει δύο μεγάλα υποέργα:
«ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ», με προϋπολογισμό 11.350.000,00 Ευρώ και ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση «ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΤΕ». Το υποέργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης (και ύδρευσης, όπου απαιτείται) στους οικισμούς Ιππείου, Κεραμείων, Συκούντας, Κάτω Τρίτους, Μυχούς, Ασωμάτου και Λάμπου Μύλων.
«ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ», με προϋπολογισμό 5.084.000,00 Ευρώ και ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση «ΑΛΤΕΚ ΑΕ». Περιλαμβάνει την κατασκευή τριών μονάδων επεξεργασίας λυμάτων, μιας κεντρικής που θα εξυπηρετεί τους οικισμούς Κεραμείων, Συκούντας, Κάτω Τρίτους και Μυχούς, καθώς και δύο μικρότερων για τους οικισμούς Ασωμάτου και Λάμπου Μύλων, αντίστοιχα.
Αφού ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου, σε δηλώσεις του ο κ. Βουνάτσος, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και ωφέλιμο έργο υποδομής για τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών και το φυσικό περιβάλλον, αφού αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών και προστατεύεται το εκπληκτικού φυσικού κάλους οικοσύστημα, του Κόλπου Γέρας.
 

Μοιράσου το άρθρο!