Πολιτική

25/08/2016 - 15:08

Επιστολή Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του Α.Τ Αγιάσου

trong> Προς : Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Νικόλαο Τόσκα

 

                                                                        Κοιν: Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και

                                                                                 Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτο Φιλιππάκο

 

Κ. Υπουργέ,

Ως εκπρόσωποι του Δικτύου Κοινοτήτων της Λέσβου θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την ανησυχία και τον προβληματισμό μας, για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Αγιάσου, συμμεριζόμενοι και την ανησυχία των πολιτών.

Για όσους ξέρουν τη Λέσβο, η περιοχή της Αγιάσου είναι μια αυτόνομη περιοχή, με μορφολογικές ιδιαιτερότητες, μακριά από τη Μυτιλήνη, με πλούσια οικονομική δραστηριότητα τόσο στον πρωτογενή όσο και στον τριτογενή τομέα. Παράλληλα το Αστυνομικό Τμήμα της Αγιάσου εξυπηρετεί και την όμορη περιοχή του Ευεργέτουλα και των χωριών της, που να σημειώσουμε πριν από οχτώ περίπου χρόνια έχασε το δικό της Αστυνομικό Σταθμό, αυτόν του Ιππείου.

Ακόμα και ο κος Πρωθυπουργός έγινε δέκτης των παραπόνων των κατοίκων της Αγιάσου για την προβληματική φύλαξη της περιοχής και την ανεξέλεγκτη δράση κυκλωμάτων παραβατών που δημιουργούν ανασφάλεια και πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα της περιοχής. Δυστυχώς αντί για την αυτονόητη ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος της Αγιάσου, που θα πρέπει να καλύπτει την περιοχή σε όλους τους τομείς, διαφύλαξη ιδιωτικής περιουσίας, οδική ασφάλεια κτλ, βρισκόμαστε ένα βήμα πίσω, να συζητάμε για την πλήρη κατάργηση του.

Κ. Υπουργέ, εκφράζοντας την ομόφωνη γνώμη των μελών του Δικτύου μας αλλά και τους Πολίτες, παρακαλούμε για την επανεξέταση του θέματος αυτού που θεωρούμε μείζονος σημασίας για την περιοχή της Αγιάσου και του Ευεργέτουλα.

Ζητάμε την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας στον καθημερινό αγώνα των κατοίκων της υπαίθρου και την ενίσχυση του υπάρχοντος Αστυνομικού Τμήματος της Αγιάσου με μέσα και προσωπικό ώστε να εκπληρώσει τον πραγματικό του σκοπό.

 

 

                                                                                Με εκτίμηση

                                                                                                               

                                                                                                             Προκόπης  Σινάνης      Συντονιστής  Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου

 

Μοιράσου το άρθρο!