Πολιτική

29/05/2017 - 12:44

Επιστολή Σ. Γαληνού για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε την παρακάτω συλλυπητήρια επιστολή, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην βουλευτή και πρ. Υπουργό, κα Ντόρα Μπακογιάννη:

«Σας εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του αγαπημένου σας πατέρα, ενός ανθρώπου και πολιτικού που με την εμβληματική παρουσία του και την πολυδιάστατη δράση του σφράγισε την πολιτική ιστορία του τόπου μας τον 20ο αιώνα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν παρών σε όλες τις μεγάλες ιστορικές στιγμές της Ελλάδας, από την αντίσταση μέχρι την μεταπολίτευση και πρωταγωνίστησε στην εδραίωση της Δημοκρατίας και της ομαλότητας στον τόπο μας.

Η μεγάλη μόρφωσή του, η διορατικότητά του, η ευφυΐα του, η εμπειρία του βοήθησαν αποφασιστικά τον τόπο σε πολύ κρίσιμες στιγμές. Πολλές φορές με το λόγο και τις πράξεις του εναντιώθηκε στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία και κατέθεσε προτάσεις που αν είχαν υιοθετηθεί έγκαιρα, θα θωράκιζαν τη χώρα και θα προφύλασσαν τους πολίτες από δεινά και δυσάρεστες καταστάσεις, όπως αυτές που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Και αυτό γιατί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, επέλεγε τον δύσκολο αλλά ωφέλιμο δρόμο του συλλογικού καλού από το προσωπικό και κομματικό όφελος.  

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με απεριόριστο σεβασμό, όπως αρμόζει σε ένα κορυφαίο πολιτικό ηγέτη».

 

Μοιράσου το άρθρο!