Πολιτική

31/08/2016 - 06:27

Επιστολή Σ. Γεωργούλα για την αποζημίωση των δημοτικών συμβούλων

Α

νοικτή επιστολή 

Προς: Προεδρο Δημοτικου συμβουλιου Λέσβου

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Λέσβου  
Αγαπητέ Πρόεδρε,
 

Στο υπο δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείο Εσωτερικών με τίτλο "Ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις" και ειδικά στο άρθρο 60, περιλαμβάνεται διάταξη που καθορίζει αποζημίωση για τους δημοτικούς συμβούλους για τη συμμετοχή τους στα δημοτικά συμβούλια. 

Με την παρούσα θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την κάθετη διαφωνία μου για τη συγκεκριμένη ρύθμιση και να σας ζητήσω στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να αποδεχθείτε και να εφαρμόσετε την άρνηση μου να αποδεχθώ αυτη την αποζημίωση, στην περιπτωση που η συγκεκριμένη διάταξη γινει νομος του κράτους (οπως ηδη εχω κάνει σε ανύποπτο χρόνο, καταψηφίζοντας την αποζημίωση για τη συμμετοχή στα συμβούλια της ΔΕΥΑΛ). 
Σε μια εποχή που οι εφαρμοσμένες μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, σε μια εποχή που έχουν καταστρατηγηθεί ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, σε μια εποχή που η ανεργία και η μετανάστευση νέων επιστημόνων αυξάνεται και ταυτοχρονα μειώνονται μισθοί και συντάξεις (οπως και στο δικό μου εργασιακό κλάδο), θεωρώ πρόκληση η πολιτεία να θεσμοθετεί μια τέτοια αποζημίωση. Πολυ δε περισσότερο που η συγκεκριμένη δαπάνη θα προέλθει απο το ταμείο του Δήμου, ενός Δημου που δέχθηκε μεγαλο πλήγμα τόσο απο την εφαρμογή αντισυνταγματικών μνημονιακών πολιτικών (άρση νησιωτικότητας), ενός νόμου προβληματικού (Καλλικράτης) και των απάνθρωπων πολιτικών της ΕΕ για το προσφυγικό. 
Την αντίδραση μου, την εχω ηδη γνωστοποίησει αρμοδίως απο την πρώτη μέρα που το σχέδιο νόμου βγήκε σε δημόσια διαβούλευση. 
Επιπλέον σας καλώ να σκεφτείτε μήπως αυτη η κίνηση μπορει να γινει αντικείμενο συλλογικής αντίδρασης του δημοτικου συμβουλιου Λεσβου, εκφράζοντας με αυτο το τροπο μια κοινή στάση των αυτοδιοικητικών εναντια στις πολιτικές που στρέφονται κατα των δημοτων μας. 
 
Με εκτίμηση 
Στράτος Γεωργούλας
Επικεφαλής δημοτικής παραταξης Λέσβου "ο Άλλος Δρόμος" 

Μοιράσου το άρθρο!