Πολιτική

23/11/2015 - 18:30

Ερώτηση Χ.Αθανασίου σχετικά με την κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων στη Λέσβο

Ο Βουλευτής Νομού Λέσβου και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Πάνο Κουρουμπλή, με θέμα την κατάργηση, συγχώνευση, απορρόφηση των Αστυνομικών Τμημάτων των νησιών μας.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι η παρατηρούμενη ελλιπής αστυνόμευση, η οποία προέρχεται από τη συνεχή αύξηση των μεταναστευτικών ροών, με την ταυτόχρονη αποδυνάμωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Αστυνομικών Σταθμών που υπάρχουν στα νησιά μας (Λέσβος, Λήμνος, Αη Στράτης), δημιουργεί την έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία τόσο των φορέων (Δήμος κλπ) όσο και των κατοίκων, για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και ευταξίας καθώς και για την παροχή έννομης προστασίας στους πολίτες.

Η φημολογούμενη, τέλος, θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την κατάργηση, συγχώνευση, απορρόφηση διαφόρων Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής μας (όπως τα Α.Τ. Καλλονής, Πλωμαρίου, Αγιάσου, Πολιχνίτου κλπ), μας αναγκάζει να προβούμε στις παρακάτω ερωτήσεις προς τον Υπουργό:

 

α) Αληθεύει ότι στην περιοχή μας (Λέσβος, Λήμνος, Αη Στράτης) επίκειται η κατάργηση αρκετών Αστυνομικών Τμημάτων.

β) Έχετε λάβει υπόψη ότι σήμερα πρέπει στα νησιά μας, όχι μόνο να μην καταργηθούν Αστυνομικά Τμήματα, αλλά να ιδρυθούν και άλλα και να στελεχωθούν με ικανό προσωπικό για να αποφύγουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην ευαίσθητη περιοχή μας.

γ) Μήπως αυτά που επιδιώκετε ή είχατε προγραμματίσει είναι εκτός χρόνου και τόπου, με την δημιουργηθείσα εδώ και αρκετό καιρό κατάσταση.

 

Μοιράσου το άρθρο!