Πολιτική

16/02/2017 - 17:20

Ερώτηση του Χ. Αθανασίου για την υποβάθμιση του Τμήματος Τεχνικής Συντήρησης και Διοικητικής Υποστήριξης του Αερολιμένα Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη κατέθεσε ο βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου με θέμα την υποβάθμιση του Τμήματος Τεχνικής Συντήρησης και Διοικητικής Υποστήριξης  του Αερολιμένα Μυτιλήνης σε αυτοτελές Γραφείο.

 
Ακολουθεί η ερώτηση:
 
Μυτιλήνη, 14 Φεβρουαρίου 2017 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Προς: τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη 
 
      Σύμφωνα με το αρθ.43 του Ν.4427/2016, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τ. Α’ 188/08-10-2016, συστάθηκε αυτοτελές γραφείο Τεχνικής Συντήρησης και Διοικητικής Υποστήριξης στον αερολιμένα Μυτιλήνης.
Επισημαίνεται δε, ότι μέχρι σήμερα, με το αρθ.39 του Π.Δ.56/1989 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τ.Α 28/1-2-1989, ο Διεθνής Κρατικός Αερολιμένας  Μυτιλήνης λειτουργούσε με Τμήμα Υποστήριξης.   
Ύστερα από τα ανωτέρω διαπιστώνονται τα εξής: 
α) Στο Βόρειο Ανατολικό Αιγαίο, μόνο για το Αεροδρόμιο Χίου έχει προβλεφθεί Τμήμα Τεχνικής Συντήρησης και Διοικητικής Υποστήριξης (μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως γραφείο Υποστήριξης σύμφωνα με το αρθ.40 ΠΔ 56/1989).
β) Το αεροδρόμιο Χίου δεν έχει παραχωρηθεί. Αυτό όμως δεν έχει σημασία, καθότι και σε άλλα αεροδρόμια τα οποία έχουν παραχωρηθεί, όπως της Κω και της Ρόδου (Νότιο Αιγαίο), συστάθηκαν αντίστοιχα τμήματα Τεχνικής Συντήρησης και Διοικητικής Υποστήριξης.
γ) Η Λέσβος είναι επίσημα η έδρα του Βόρειου Ανατολικού Αιγαίου καθώς συγκεντρώνει τις περισσότερες υπηρεσίες όπως: την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την έδρα της Πολεμικής Αεροπορίας, την 9η ΠΕΔΙ.Λ.Σ., την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου κ.α.
δ) Στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης υπάρχει βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ καθώς και βάση της εναέριας FRONTEX.
δ) Όσον αφορά το προσωπικό του αεροδρομίου Χίου, ο αριθμός των υπαλλήλων δεν επαρκεί για τη λειτουργία του νεοσύστατου τμήματος. 
Εν προκειμένω, μετά και από την υποβάθμιση του αντίστοιχου τμήματος στη Λέσβο σε Αυτοτελές Γραφείο, είναι βέβαιο ότι το προσωπικό που κάλυπτε έως σήμερα τις ανάγκες του αεροδρομίου Μυτιλήνης, εδώ και πολλά χρόνια, θα μετακινηθεί στη Χίο για να καλύψει τις ανάγκες του τμήματος, δημιουργώντας αναστάτωση στο οικογενειακό προγραμματισμό.
Κατόπιν των ανωτέρω, 
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεται να τροποποιήσει το άρθρο 43 του ν. 4427/2016 έτσι ώστε στον Αερολιμένα Μυτιλήνης να συσταθεί Τμήμα Τεχνικής Συντήρησης και Διοικητικής Υποστήριξης ή τουλάχιστον να οριστεί ρητά, στις οικείες οργανικές διατάξεις,  ότι το εν λόγω αυτοτελές γραφείο αντιστοιχεί σε επίπεδο τμήματος;
 
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 

Μοιράσου το άρθρο!