Πολιτική

12/02/2018 - 12:48

Γ. Πάλλης: Συνάντηση με Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης, επίσκεψη στην Αγιάσο

Τον ΓΓ κ. Κασίμη επισκέφτηκε την Παρασκευή ο βουλευτής Γ. Πάλλης μαζί με το Αντιπεριφερειάρχη Κ. Αδαμίδη, προκειμένου να συζητήσουν διάφορα εκκρεμή θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου της Γενικής Γραμματείας.

Ποιο συγκεκριμένα ο Γενικός ενημέρωσε τον βουλευτή και τον αντιπεριφερειάρχη ότι τελικά θα ενταχθούν προϊόντα της Λήμνου (όπως τα φασόλια) που είχαν κακώς αποκλεισθεί από τα σχέδια βελτίωσης.

Για τους κτηνοτρόφους της Λέσβου που επλήγησαν από την ευλογιά και έχασαν (ή θα χάσουν τα κοπάδια τους) τονίσθηκε ότι θα δικαιούνται να υποβάλουν αίτημα στα σχέδια βελτίωσης, εφόσον περιλαμβάνονται στην ενιαία ενίσχυση του 2017 και πρόκειται να ανανεώσουν τα κοπάδια τους έως την ολοκλήρωση του προγράμματος (δηλ. κατά τα επόμενα 2-3 χρόνια).

Ο Γ. Πάλλης και ο Κ. Αδαμίδης μαζί με το Γενικό συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο αλλαγής κριτηρίων ή/και ενίσχυσης των σχεδίων βελτίωσης που  αφορούν την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Τα σχέδια αναδασμού όπως αναφέρθηκε θα ενταχθούν σε κάποιο μελλοντικό πρόγραμμα καθώς και την ανάγκη που υπάρχει από πλευράς παραγωγών προκειμένου να δημιουργήσουν συνεργατικά σχήματα προκειμένου να εκμεταλλευτούν τα διάφορα προγράμματα και το υψηλό ποσοστό χρηματοδότησης.

Επίσκεψη Γ. Πάλλη στην Αγιάσο, το Σάββατο

Το πρωί του Σαββάτου, ο  Γ. Πάλλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου, Κ. Κορομηλά και μέλη της διοίκησης.

Στην συνάντηση έγινε μια λεπτομερής ανασκόπηση των μέχρι τώρα ενεργειών, προκειμένου να γίνει εφικτή η αποκατάσταση των ζημιών που έπαθε το κτήριο του Αναγνωστηρίου τον περσυνό χειμώνα, ενώ εξετάστηκαν και τα νέα δεδομένα που υπάρχουν, προκειμένου να γίνει εφικτή η χρηματοδότησή της.

Στην συνέχεια, ο Γ. Πάλλης επισκέφθηκε το Θεομήτωρ, όπου είχε συνάντηση με την διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων στο κέντρο.

Μοιράσου το άρθρο!