Πολιτική

29/03/2015 - 21:37

Γιατί "μπλοκάραμε" την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Λέσβου για τους μετανάστες

yle="text-align: justify;">Για το  "μπλοκάρισμα" της εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ Λέσβου για τους μετανάστες (23/03/2015) λάβαμε το παρακάτω:

 

Στις 23 Μαρτίου ομάδα οννεδητών εισέβαλε στο κέντρο της Μυτιλήνης και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, δηλαδή την πατροπαράδοτη ρατσιστική-συντηρητική αντίληψή τους, προσπάθησε να διαδώσει, μέσω μιας προγραμματισμένης ημερίδας, τις αντιδημοκρατικές θέσεις του παράφρονα έκπτωτου αρχηγίσκου της νέας δημοκρατίας για την μεταναστευτική πολιτική. Του ίδιου που σε μια ανέλπιδη προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία προεκλογικά προέβαινε σε τελευταίας διαλογής θεατρινισμούς μπροστά στο τοίχο του Έβρου για να μαζέψει κάνα ψηφαλάκι από τη χρυσή αυγή διαλαλώντας την αισχρή ρατσιστική του φρασεολογία.

Όπως ήταν λογικό εμείς σαν δύναμη ευθύνης και ουσιαστικά ευαισθητοποιημένοι πάνω στο μεταναστευτικό ζήτημα, δεν θα μπορούσαμε παρά να μπλοκάρουμε την συγκεκριμένη ημερίδα που θα πραγματοποιούταν από μια πολιτική τάση, που έχει πλούσιο ιστορικό σε τραμπούκικες επιθέσεις και μπραβιλίκια, μιας πολιτικής δηλαδή που δεν μπορεί να μας ξεγελάσει, όσο και να ωρύεται, ως ευαισθητοποιημένη για τους συνανθρώπους της.

Τι να πρώτο θυμηθούμε, την εκτέλεση του καθηγητή Τεμπονέρα από τον τότε δημοτικό σύμβουλο της ΝΔ στην Πάτρα και πρόεδρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ, Γιάννη Καλαμπόκα, για τον οποίο μάλιστα η ΟΝΝΕΔ προέβη σε εκδήλωση συμπαράστασης με ομιλητή τον χρυσαυγίτη και δικηγόρο του δολοφόνου, Μιχάλη Αρβανίτη; Tα τότε τάγματα εφόδου των ''Κένταυρων'' και των ''Rangers'' τις παρακρατικές χουντικές ομάδες δηλαδή που συμμετείχε και ο Σαμαράς; Τους μπράβους στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τα ΤΕΦΑΑ, ή τους μαχαιροβγάλτες νταβατζήδες στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια; Μήπως τα σούξου-μούξου του Μπαλτάκου με τα νέο-ναζιστικά σκουπίδια; Τα σκάνδαλα του Παπαμιμίκου με της ΜΚΟ στη Θεσσαλονίκη; Ή από την άλλη, μπορούμε να μιλήσουμε για τους τοπικούς (πολύ χαμηλότερης ποιότητας) ''δημοκράτες'' πολιτευόμενους στο νησί, θρασύδειλοι τραμπούκοι της κακίας ώρας, που με τις πλάτες μπράβων επιτέθηκαν σε φοιτητές, ''έφαγαν'' λεφτά από ''Πολιτιστικές εβδομάδες'', προσλήφθηκαν με πολιτικό μέσο, χωρίς πτυχίο στο γραφείο του τότε υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Βουλγαράκη, έπιναν καφέ και παραγόντιζαν χυδαία με τον τότε αρχηγό της χρυσής αυγήςμε τον τότε αρχηγό της χρυσής αυγής Διακορώνα, τον ίδιο γιατρό που δεν του έφτανε το φιάσκο του Lesvos Shop (.......)

Το ηθικό δίδαγμα είναι πολύ απλό όπως καταλαβαίνουμε όλοι, τα λαμόγια πάντα γυροφέρνουν ακροδεξιές λογικές, και αυτές με τη σειρά τους γυροφέρνουν τη ΝΔ και τα παρακλάδια της. Άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να το θέσουμε καλύτερα από μια από της θλιβερότερες μορφές της νέας δημοκρατίας, τον Π. Ψωμιάδη, για τη ''ξεκάθαρη αδερφικότητα της χρυσής αυγής με τη ΝΔ''. Θα ήμασταν ανίδεοι αν θεωρούσαμε φασίστες τους ψηφοφόρους της ΝΔ, (αναφερόμαστε μόνο στης ηγετικές προσωπικότητες) ενώ αυτό το χαρακτηριστικό το αναγνωρίζουμε μόνο στην ΟΝΝΕΔ και τη Ν.Ο.Δ.Ε. Λέσβου. Τόσο ανίδεοι και ανιστόρητοι είναι μάλιστα που δεν έχουν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να μην αποκαλούν, οτιδήποτε αντιτίθεται στην ηγεμονία τους, ως φασιστικό και αντιδημοκρατικό. Ο φασισμός είναι ένα ιδεολόγημα συγκεκριμένο ιστορικά, που έχει ως δομικά του χαρακτηριστικά την φυλετική προκατάληψη, ρατσιστικές δογματικές ιδέες και επιβολή αυτών με τη βία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-εξόντωσης, τάγματα εφόδου, αυταρχικές πολιτικές καθώς και δύσμοιρες ψευδαισθήσεις περί ανωτερότητας κάποιων ανθρώπων από τους συνανθρώπους τους. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ξεκάθαρο πως ιστορικά τα τίμησε ο πολιτικός σχηματισμός τους και με τα παραπάνω. Ας σταματήσουν λοιπόν τις κονσερβοποιημένες, ανιστόρητες ανακοινώσεις των πέντε γραμμών, με τα εξυπνακίστικα τσιτάτα που χρησιμοποιούν ξανά και ξανά σαν ΟΝΝΕΔ, Ν.Ο.Δ.Ε., ΔΑΠ ή όπως αλλιώς σκαρφιστούν πως λέγονται, καθώς δεν τους τιμάνε.

Αυτό που με αξιοπρέπεια κάναμε έξω από το ξενοδοχείο Lesvion την περασμένη δευτέρα, ήταν η ουσιαστική υπεράσπιση των αξιών της δημοκρατίας. Επειδή οι εποχές είναι θηριώδεις και επειδή πολύ σκοτεινές απόψεις γίνονται άκριτα αποδεκτές με προϋπόθεση μόνο μια αισχρή λογικοφάνεια , νομίζουμε πως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, πως για μας δημοκρατία δεν είναι η έλλειψη άποψης, ούτε η αποδοχή και ο σεβασμός της οποιασδήποτε άποψης από όπου και αν προέρχεται. Απόψεις που υποσκάπτουν τα ίδια τα θεμέλια της ελευθέριας, της ανθρωπιάς, της κατανόησης και της αλληλεγγύης, όπως αυτές που οραματίζονται τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, της χώρες ως δολοφονικά φρούρια με εκτελέσεις από λιμενικούς στα σύνορα και σύγχρονες φυτείες θανάτου, όπως τη Μανωλάδα, δεν μπορούν παρά να περιθωριοποιούνται από τις αληθινά ''υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις του τόπου''.

Η κουλτούρα που χαρακτηρίζει με ακρίβεια τους λιμοκοντόρους χαρτογιακάδες της ΟΝΝΕΔ μετουσιώνεται στην εντύπωση πως η προσφορά μερικών ψίχουλων από τα λαίμαργα τραπέζια τους στους πρόσφυγες, που στοιβάχτηκαν τις τελευταίες μέρες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, θα λύσει το πρόβλημα της απάνθρωπης μεταχείρισης των ανθρώπων που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη από τις ''πολιτισμένες'' χώρες της δύσης. Μια λογική στείρας φιλανθρωπίας που αποπολιτικοποιεί το ζήτημα και ξελασπώνει τις κατά τα άλλα δομικά ρατσιστικές και ξενοφοβικές θέσεις της ΟΝΝΕΔ και τα νομοσχέδια που ψήφισαν οι νταβατζήδες τους στη νέα δημοκρατία.

Καλό θα ήταν να περιοριστεί η υποκρισία, γιατί οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε μπορεί να καταλάβει ότι όταν ενδιαφέρεσαι για το μεταναστευτικό ζήτημα (και όχι πρόβλημα) δεν καλείς να εκφράσει τη γνώμη του το λιμενικό σώμα, υπεύθυνο για αμέτρητες αποδεδειγμένες εγκληματικές πρακτικές προς τους μετανάστες, (όπως η φρικτή περίπτωση στο Φαρμακονήσι) ούτε καθηγητάδες πανεπιστήμιων που εκ του ασφαλούς διατυμπανίζουν τις θεωριούλες τους με φόντο ανθρώπους που πεθαίνουν καθημερινά στα σύνορα, αλλά καλείς τους άμεσα ενδιαφερομένους μετανάστες, εκτός αν απλά θες να επιβεβαιώσεις την χρησιμότητα των στρατοπέδων που με τόσο αξιοθρήνητο ενθουσιασμό ονειρεύεσαι.

Εμείς λοιπόν, με περηφάνια είμαστε από την αντίπερα όχθη, από εκεί που ο κόσμος με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη έχει κάνει γνωστό αυτό το νησί όχι μόνο ως τουριστικό θέρετρο, αλλά και ως ορόσημο αγώνα ντόπιων και μεταναστών. Τον αντιφασιστικό αγώνα και την επιστροφή των νεοναζί στις τρύπες τους. Σειρά τώρα έχουν όσοι τους έκαναν και τους κάνουν πλάτες. Θα μπορούσαμε να πούμε με ακρίβεια ότι οι θέσεις σας αποτελούν την απελπισία της ελληνικής νεολαίας, ένα συνονθύλευμα ρατσιστικών παραληρηματικών απόψεων, άκρατου σεξισμού και ομοφοβίας, επιφανειακών ψυχισμών που νοιώθουν ελεύθεροι μόνο πίσω από τα προστατευτικά plexiglass της προκυμαίας και που την μόνη ελεύθερη διακίνηση που υποστηρίζουν είναι αυτή των εμπορευμάτων και της επιχειρηματικότητας. Αποτελείτε απλά τα δουλικά κακοπληρωμένα προσκοπάκια του Αθανασίου. Είστε ακριβώς η γεμάτο θράσος στάση ζωής που δειλιάζει μπροστά στα πάντα γιατί έχει να χάσει υποσχόμενες θεσούλες σε κάποιο γραφείο υπουργού και τη σιγουριά ενός βίου που θα διακατέχεται από το γλείψιμο, τη ρουφιανιά και την υποταγή. Σας αξίζει ο μεσαίωνας που οραματίζεστε, αλλά εμείς δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να τον δεχτούμε αβίαστα γιατί γνωρίζουμε πλέον την βαρύτατη ευθύνη που ακολουθεί μετά την επιλογή μας να αλλάξουμε τον κόσμο.

Υ.Γ.1 Το παρόν κείμενο αποτελεί προϊόν συλλογικών διαδικασιών και όχι «γραμμή» από κάποια άνωθεν εντολή. Αυτός είναι ο τρόπος που οι ειλικρινώς δημοκρατικές διαδικασίες διεκπεραιώνονται, και γι’ αυτό αργοπόρησε η δημοσιοποίησή του.

Υ.Γ.2 Αναρωτιόμαστε που μπορεί να οδηγήσει η μεθοδευμένη στοχοποίηση συντρόφων και συντροφισσών μας από την ΟΝΝΕΔ.

Υπογραφή: Αυτές και αυτοί που μπλόκαραν την εκδήλωση της οννεδ στις 23 Μαρτίου

Μοιράσου το άρθρο!