Πολιτική

11/10/2017 - 17:31

Γκάφα Βαρβιτσιώτη για δήθεν δημιουργία 5 νέων hot spots - Σκληρή ανακοίνωση από Μουζάλα

href="http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/politiki/dimioyrgia-pente-neon-hot-spots-dilosi-miltiadi-varvitsioti" target="_blank">Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προχώρησε χθες σε μια δήλωση η οποία βασίζεται σε ανύπαρκτα δεδομένα. Δώσαμε την χρονική δυνατότητα στον κ. Βαρβιτσιώτη να ανακαλέσει την δήλωση του, καθώς όμως δεν έκανε κάτι τέτοιο, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρινίζει:

Η απόφαση που αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν είναι απόφαση. Είναι πρόσκληση δήλωσης των δαπανών για την κατασκευή των hot-spot που έχουν γίνει το 2015 κι έχουν ολοκληρωθεί. Πρόσκληση, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα εκταμίευσης που ορίζει η ΕΕ, προκειμένου οι σχετικές δαπάνες να καλυφθούν από την κοινοτική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της οποίας και διενεργήθηκαν.  Όχι για την κατασκευή νέων χώρων, αλλά για την πληρωμή αυτών που κατασκευάστηκαν και έκτοτε λειτουργούν, όπως όφειλε να γνωρίζει.

Πρόκειται για μια πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και πιο συγκεκριμένα προς την Ελληνική Αστυνομία η τεχνική υπηρεσία της οποίας, την περίοδο εκείνη αρμοδίως προέβη στην κατασκευή των εν λόγω Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Το έγγραφο αυτό δεν απευθύνεται στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως λανθασμένα σημειώνει ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, πέραν του ότι δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει την πρόσκληση, μεταφέρει ψευδείς ειδήσεις, τις οποίες τις διατυπώνει ως ερωτήσεις και παριστάνοντας ότι είναι επίκαιρος αναφέρεται στο παρελθόν ως μέλλον.

Κατανοώντας την εμμονή του κ. Βαρβιτσιώτη με την κυβέρνηση τον προτρέπουμε,  πριν καταθέτει ερωτήσεις ή δημόσιες τοποθετήσεις να διαβάζει –τουλάχιστον- τα έγγραφα τα οποία επικαλείται.

Επαναλαμβάνουμε πως στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος θα είμαστε πάντοτε στην διάθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διευκρινίσεις ή για απαντήσεις σε οποιοδήποτε θέμα

 

Μοιράσου το άρθρο!