Πολιτική

20/09/2016 - 19:40

Χ.Αθανασίου: στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζουν την απελπισία του Λεσβιακού λαού με φασιστικές συμπεριφορές

&n

bsp;

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τόσκα και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάλλη, καθώς και άλλων δημοσιευμάτων που έχουν αναρτηθεί στον ηλεκτρονικό τύπο και όχι μόνο, σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο λόγω του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
    Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί πρωταρχικό καθήκον της ελληνικής πολιτείας και η ιστορία μου, ως δικαστή, αλλά και ως πολιτικού, καθώς και η εν γένει κοσμοθεωρία μου, με έχουν καθιερώσει ως απόλυτα υπέρμαχο των αξιών αυτών.
    Εν τούτοις, επειδή ηθελημένα διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο επιλέγοντας την εύκολη και ανέξοδη λύση του λαϊκισμού, ταυτίζουν την αγανάκτηση και την απελπισία του Λεσβιακού λαού με ακραίες και φασιστικές συμπεριφορές, δηλώνω ευθαρσώς και ξεκάθαρα ότι δεν με εκφράζουν, γιατί ακριβώς, βρίσκονται πέρα από τις φιλοσοφικές αντιλήψεις μου. Εξάλλου, οι πατριώτες μου δεν διακατέχονται από αισθήματα ξενοφοβίας, ούτε από σύνδρομα ρατσισμού.
    Ως πολίτης όμως της Λέσβου, συμπαραστέκομαι αμέριστα, σε όλους τους κατοίκους του νησιού μας, οι οποίοι, πραγματικά, τα δύο τελευταία χρόνια, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποφέρουν τα πάνδεινα, με την προχειρότητα, τα ψέματα, την ανικανότητά τους και τις ξεπερασμένες ιδεοληψίες τους.
    Η αξιοπρέπεια των πολιτών της Λέσβου πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα. Δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι μετανάστες, έχουν και οι κάτοικοι του νησιού μας, οι οποίοι αν και έχουν δώσει μεγάλο μέρος του εαυτού τους, εξαντλώντας κάθε ίχνος ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, εντούτοις αντιμετωπίζονται από τους κυβερνώντες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, χωρίς να αναγνωρίζεται ούτε η προσφορά τους, ούτε η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.
    Θέλω να τους διαβεβαιώσω όλους ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα στο νησί μας είναι και θα παραμείνουν σεβαστά από όλους. Όπως όμως και η αξιοπρέπεια, η τιμή, η οικονομική ανάπτυξη και ο πολιτισμός των κατοίκων, που αποτελούν πρωταρχικό σκοπό για μένα.
    Καλό θα ήταν οι κυβερνώντες αντί να επιδίδονται σε συκοφαντίες και στείρους εντυπωσιασμούς να φροντίσουν για το πώς θα βελτιώσουν τη ζωή των συμπολιτών μου στο πολύπαθο νησί μας.
    Όσον αφορά τον κ. Πάλλη (Δεν συνηθίζω προσωπικές αναφορές, αναγκάζομαι όμως, γιατί ο ίδιος αναφέρθηκε σ’ εμένα), τον ερωτώ: Ποιος υπονόμευσε τη Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Μόριας πριν λίγο καιρό και γιατί το ψήφισμα που εκδόθηκε και που ο ίδιος συνυπέγραψε, πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων; Εξάλλου, δεν δικαιώθηκαν με τη χθεσινή διαμαρτυρία τους οι κάτοικοι της Λέσβου, αφού εσπευσμένα ήδη το Υπουργείο Ναυτιλίας δήλωσε ότι προτίθεται να ναυλώσει πλοίο για τη μεταφορά των μεταναστών; Έπρεπε να φτάσει στο απροχώρητο η κατάσταση για να παραμερισθεί η υποκρισία τους;
    Προσωπικά, παραμένω και είμαι δίπλα στους κατοίκους της Λέσβου, που με εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους και δεν πρόκειται να τους διαψεύσω. Θα είμαι αρωγός και συνοδοιπόρος στους αγώνες τους, προκειμένου να επανέλθει το νησί μας στην πρότερη κατάσταση που βρισκόταν.
     Και να είναι επίσης σίγουροι ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο Πρόεδρος μας στέκονται
 

Μοιράσου το άρθρο!