Πολιτική

31/08/2015 - 22:18

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε επισημάνει την ανεπάρκεια εναέριων μέσων

Μ

ε αφορμή την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί στις 30 Αυγούστου 2015 την περιοχή Αγ. Μαρίνας-Ταξιαρχών της Λέσβου -και που συνεχίζει αυτή τη στιγμή να απειλεί με ολοσχερή καταστροφή το υπέροχο πευκοδάσος και πνεύμονα πρασίνου για την πόλη της Μυτιλήνης- η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει ότι η μεγάλη εξάπλωση της φωτιάς, οφείλεται και στο γεγονός ότι η πρώτη ρίψη νερού από πυροσβεστικό αεροπλάνο πραγματοποιήθηκε μιάμιση ολόκληρη ώρα μετά το ξέσπασμά της, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έδιναν την δύσκολη μάχη για την κατάσβεσή της σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή να στερούνται σε κρίσιμες στιγμές την απαραίτητη εναέρια υποστήριξη.
 

Επιβεβαιώνεται έτσι με οδυνηρό τρόπο η αναγκαιότητα να σταθμεύουν μόνιμα στη Λέσβο τουλάχιστον δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, αίτημα που κατ’ επανάληψη στο παρελθόν έχει προβάλει η Λαϊκή Συσπείρωση Λέσβου και έχει υιοθετηθεί και από το Δήμο Λέσβου και το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου.
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση, με διάβημα του Στρατή Κόρακα προς την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Καλογήρου,  επεσήμανε την ανεπάρκεια των εναέριων μέσων για την καταπολέμηση της και ζήτησε αυτά τα μέσα να ενισχυθούν άμεσα ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
 
 
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Μοιράσου το άρθρο!