Πολιτική

02/10/2015 - 15:44

Και ο Λιθουανός πρέσβης στο Δήμαρχο Λέσβου

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, τον Πρέσβη της Λιθουανίας στην Αθήνα, κ. Alfonsas Eidintas, ο οποίος επισκέπτεται το στο νησί μας. 

Μεγάλο μέρος της συζήτησης των κυρίων Eidintas και Γαληνού, αφιερώθηκε στο μείζον πρόβλημα της αθρόας εισροής μεταναστών – προσφύγων, στο νησί μας.

Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου, για παροχή βοήθειας στους ανθρώπους αυτούς, που φθάνουν καθημερινά κατά εκατοντάδες στο νησί μας και ανέλυσε στον κ. Eidintas, την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Λέσβου, για το ζήτημα της διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης.

Επίσης, τον ενημέρωσε για την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για την ανάδειξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του έτους 2021.

Ο Λιθουανός Πρέσβης, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να στηρίξει τις θέσεις του Δήμου Λέσβου, στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης και διαβεβαίωσε τον κ. Γαληνό, ότι θα τις μεταβιβάσει αρμοδίως. Επίσης, δεσμεύθηκε ότι θα ζητήσει από την Κυβέρνηση της Λιθουανίας, να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για την ανάδειξη της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, για το 2021.

Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αναλυτική ενημέρωση, την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, τονίζοντας ότι, θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες για στενότερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη των δεσμών του νησιού μας με τη Λιθουανία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αντιπροσωπευτικών δώρων, των δυο χωρών.

Μοιράσου το άρθρο!