Πολιτική

27/07/2015 - 19:23

Κλαδέματα στη Λέσβο και... οι «βλάκες»!

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας αποφασίστηκε να διατεθούν άλλες 20.000 ευρώ (έργο με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης) για τα κλαδέματα δέντρων σε όλη τη Λέσβο. Σε μια πρώτη ανάγνωση θα σκεφθεί καλόπιστα κανείς ότι η Περιφέρεια ρίχνει λεφτά για να κλαδευτούν τα δέντρα. Υπάρχει φυσικά ένα θέμα, καθώς η Περιφέρεια θα μπορούσε να έδινε στη δημοσιότητα μία πρόσκληση ενδιαφέροντος αντί της απευθείας ανάθεσης για έργο 20.000 ευρώ!

 

Τα παραπάνω σε μια πρώτη ανάγνωση, όπως προαναφέραμε. Γιατί, σε μια δεύτερη, ανατρέχοντας κανείς στο αρχείο των εργολαβιών της Περιφέρειας θα διαπιστώσει ότι η Περιφέρεια έχει δημοπρατήσει μελέτη για το κλάδεμα όλων των δέντρων του νησιού μας στην οποία κατατέθηκαν προσφορές από ενδιαφερόμενους, αλλά το έργο «το πήρε» εργολάβος που έδωσε πάρα πολύ μεγάλη έκπτωση.
 
Έχουμε, λοιπόν, την απορία αν το συμπληρωματικό κονδύλι των 20.000 ευρώ θα ανατεθεί στον ίδιο από την Περιφέρεια, καθώς αν ανατεθεί, τότε οι άλλοι εργολάβοι που συμμετείχαν στο διαγωνισμό δίνοντας μικρότερες εκπτώσεις, θα έχουν κάθε λόγο να αισθανθούν… «βλάκες», καθώς θα μπορούσαν και οι ίδιοι να έδιναν υψηλότερες εκπτώσεις περιμένοντας το συμπληρωματικό κονδύλι για να καλύψουν τις ζημίες! Ή μήπως όχι;
 
Κάθε εξήγηση δεκτή.
 
Στράτης Σαμιώτης / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου 

Μοιράσου το άρθρο!