Πολιτική

17/10/2017 - 07:01

Κτηνιάτρους από το Σκουρλέτη ζήτησε η Καλογήρου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε χθες στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη για το θέμα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Η κα. Καλογήρου παρουσίασε τις ελλείψεις της Περιφέρειας σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, γεγονός που, όπως ανέφερε, καθιστά σε αρκετές περιπτώσεις δυσχερή την άσκηση των αρμοδιοτήτων.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Περιφερειάρχης τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη ενίσχυσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στη Λέσβο, τόσο με τακτικό όσο και με έκτακτο προσωπικό. Ως επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη για την άμεση έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών πρόσληψης  τριών εξειδικευμένων στελεχών ορισμένου χρόνου κλάδου Π.Ε. Κτηνιάτρων στη Λέσβο, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχουν διαμορφώσει οι επιβεβαιωμένες εστίες ευλογιάς του προβάτου. Άλλωστε, σχετικό κατεπείγον έγγραφο αίτημα έχει αποσταλεί από την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

«Ζητώ κύριε Υπουργέ την προσωπική σας παρέμβαση καθόσον σημαντικό τμήμα της οικονομίας του νησιού βασίζεται στην κτηνοτροφία, γεγονός που καθιστά αναγκαία την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενος οικονομικός κίνδυνος», είπε η κα. Καλογήρου.

Μοιράσου το άρθρο!