Πολιτική

25/07/2014 - 17:02

Κυκλοφοριακή Οργάνωση Καλλονής

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία της Μηχανικού του Δήμου, Κωνσταντίνας Συριανού, συνυπέγραψε με τον ανάδοχο – εργολάβο, Ευστράτιο Ζούρο, τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Κυκλοφοριακή Οργάνωση Καλλονής», προϋπολογισμού 69.600,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), που χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Λέσβου.
 
Η υλοποίηση της  σημαντικής αυτής παρέμβασης στοχεύει στην αύξηση της ασφάλειας των μετακινήσεων και στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων, σημειακά αλλά και ευρύτερα, που οφείλονται κυρίως στην παράνομη στάθμευση.
 
Αναλυτικότερα οι εργασίες αφορούν:
Στην συμπλήρωση κατακόρυφης σήμανσης
Στην μονοδρόμηση οδικών τμημάτων
Στην κατασκευή κεντρικής νησίδας
Στη διαμόρφωση εσοχών για τη δημιουργία χώρου στάσης ΚΤΕΛ
Στην εφαρμογή διαγραμμίσεων κατά μήκος σημαντικών οδικών τμημάτων και ειδικών διαγραμμίσεων διαβάσεων πεζών
Στη σήμανση θέσεων στάθμευσης
Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και ειδικών πλαστικών κώνων στα πεζοδρόμια για αποθάρρυνση της παράνομης στάθμευσης
 
«Με την υλοποίηση του έργου της Κυκλοφοριακής Οργάνωσης Καλλονής θα επέλθουν ζωτικές ρυθμίσεις για τη βελτίωση του μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος που επικρατεί επί δεκαετίες ολόκληρες στην κωμόπολη Καλλονής και την απαλλαγή των κατοίκων της από το σημερινό κυκλοφοριακό κομφούζιο. Βέβαια, πρόκειται για ένα μίνι ρυθμιστικό κυκλοφοριακό σχέδιο περί τον κεντρικό πυρήνα της Κωμόπολης αυτής, το οποίο στηρίζεται και «πατά» σε μια μείζονα μελέτη του κυκλοφοριακού προβλήματος της, την οποία, το 2004 δεν αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του τότε Καποδιστριακού Δήμου Καλλονής, λόγω διαφωνιών του, καθώς και των κοινωνικών φορέων του λεκανοπεδίου. Η νέα ως άνω μελέτη κόστισε 8.500 Ευρώ περίπου, την οποία πλήρωσε ο Δήμος Λέσβου, από δικούς του πόρους, έχει σχεδιασθεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε, εάν, μελλοντικά εφαρμοσθεί η παλιά μελέτη, ευρύτερης έκτασης προς οριστική απαλλαγή της Καλλονής από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η οποία θα κοστίσει περίπου 150.000 έως 200.000 Ευρώ, κατ’ εκτίμησιν, θα αποτελεί αναπόσπαστο και λειτουργικό τμήμα της. Συμπληρώνω ότι ο εργολάβος οφείλει να εγκατασταθεί εντός του προσεχούς 10ημέρου και να ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες», δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.       
 
 

Μοιράσου το άρθρο!