Πολιτική

17/07/2017 - 19:05

Λαϊκή Ενότητα Λέσβου για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Ο λαός της Λέσβου καθημερινά υποφέρει

yle="text-align: justify;">Ο χώρος της Υγείας δεν εξαιρείται από τη μνημονιακή επέλαση. Η υποβάθμιση του Δημόσιου συστήματος υγείας συνεχίζεται. Η υποστελέχωση και η υποχρηματόδηση έχουν οδηγήσει πολλές δομές σε συρρίκνωση.  Ταυτόχρονα η κυβέρνηση με την πρόταση για τους νέους Οργανισμούς των Νοσοκομείων ανοίγει το δρόμο για νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις μονάδων υγείας και υπηρεσιών.

Η έλλειψη προσωπικού συνεχίζεται αλλά μαζί της γιγαντώνεται και η φαρσοκωμωδία με τις εξαγγελίες προσλήψεων από την κυβέρνηση. Ακόμα και οι ελάχιστοι που έχουν φτάσει στα νοσοκομεία, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες και σίγουρα δεν αποτελούν τον αριθμό αυτό που διασφαλίζει τη λειτουργία των νοσοκομείων και τη χωρίς προβλήματα ασφαλή και πλήρη νοσηλεία των πολιτών.
Η κυβέρνηση βαφτίζει προσλήψεις τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικό προσωπικό, ΚΕΕΛΠΝΟ, μπλοκάκια, προγράμματα ΟΑΕΔ). Ταυτόχρονα με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις υποστηρικτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη) θα οδηγήσει έναν αριθμό ήδη εργαζομένων στην απόλυση, οριστικοποιώντας ταυτόχρονα τον εργασιακό μεσαίωνα στα νοσοκομεία και την ανακύκλωση της ανεργίας,
Σε πλήρη ταύτιση με την προσπάθεια ωραιοποίηση της άθλιας πραγματικότητας που επιχειρεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας βρίσκεται και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.
Οι αριθμοί ευημερούν αλλά ο λαός της Λέσβου καθημερινά υποφέρει. Αρκεί κάποιος να θελήσει να κλείσει ραντεβού για εξωτερικό ιατρείο για να καταλάβει το μέγεθος της υποκρισίας και να διαπιστώσει την ζοφερή πραγματικότητα. 
Αγγειοχειρουργός στο  Νοσοκομείο δεν υπάρχει και το φιλότιμο ενός που έρχεται από Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δεν αρκεί να καλύψει τις ανάγκες των νεφροπαθών μιας ευαίσθητης κατηγορίας  ασθενών που ξοδεύουν το πενιχρό τους εισόδημα σε εισιτήρια  για να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου εξυπηρετηθούν.
Οι εργολάβοι παρά τις εξαγγελίες εξακολουθούν να παραμένουν. Το προσωπικό δε πέρασε πολύς καιρός που πληρώθηκε, άκουσον-άκουσον, τα εξαιρέσιμα Κυριακές και αργίες του 2014 και κινδυνεύει να μην πληρωθεί δεδουλευμένα του τρέχοντος επειδή δεν αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο τείνουν να γίνουν πειραματόζωα του ΟΟΣΑ με τις επισφαλείς θέσεις εργασίας να τείνουν να γίνουν περισσότερες από τις μόνιμες με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Δεν έχει πολύ καιρό που παραδόθηκε η νέα πτέρυγα και τον χειμώνα που μας πέρασε οι ασθενείς ξεπάγιασαν από μεγάλη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης. Το πλεόνασμα βγαίνει απ τις πλάτες των ασθενών και κυρίως από  τους νεφροπαθείς που αναγκάζονται να κάνουν αιμοκάθαρση σε πολύ παλιά μηχανήματα.  Καλά θα κάνει λοιπόν η κ. Διοίκητρια να μην θριαμβολογεί για το πλεόνασμα γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό έχει βγει απ όλα αυτά που είναι απαραίτητα να γίνουν αλλά δεν γίνονται.
 
Τομέας Υγείας-Πρόνοιας Π.Ε.Λέσβου Λαϊκής Ενότητας
 

Μοιράσου το άρθρο!