Πολιτική

31/07/2014 - 17:29

Μ. Μπάκας :Να καταψηφιστεί το δασικό νομοσχέδιο. Άλλο μοντέλο ανάπτυξης ζητάμε για τα νησιά μας

style="text-align: justify;"> 
Να καταψηφιστεί το σχέδιο νόμου για τα δάση ζητά από τους νησιώτες βουλευτές ο Οικολογικός άνεμος στο βόρειο Αιγαίο, επειδή υποσκάπτει ένα βιώσιμο μέλλον και δεν επιδέχεται διορθώσεων. Παράλληλα καλούνται οι πολίτες να στηρίξουν την πρωτοβουλία του WWF και να στείλουν email διαμαρτυρίας στους βουλευτές.
Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ κ Τριαντάφυλλου στη συζήτηση για το δασικό νομοσχέδιο στη Βουλή «Το να μην έχουμε τη δυνατότητα να πολεοδομήσουμε, να φτιάξουμε τις πόλεις μας, επειδή υπάρχει το δάσος, αντιβαίνει την κοινή λογική, την λογική της ανάπτυξης, την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας του δάσους», 
 
Ο Μιχάλης Μπάκας, περιφερειακός σύμβουλος με τον Οικολογικό Άνεμο στο Βόρειο Αιγαίο έκανε την παρακάτω δήλωση:" Μας λειπεί πραγματικά η τοποθέτηση του Χιώτη βουλευτή κ.  Τριαντάφυλλου για το δασικό νομοσχέδιο. Όπου υπάρχει δάσος, πρέπει να μείνει δάσος και η πολεοδομική ανάπτυξη δεν πρέπει να γίνει εις βάρος των δασών μας. Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε άλλη υπονόμευση των δασικών οικοσυστημάτων για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και την κάλυψη των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας. Το καταστροφικό μοντέλο ανάπτυξης, που προωθεί η κυβέρνηση, περιλαμβάνει τον αποχαρακτηρισμό χιλιάδων στρεμμάτων δάσους και νησιωτικών "φιλέτων" με διαδικασίες fast track, νομιμοποίησης αυθαίρετων ακόμη και  μέσα σε προστατευόμενες περιοχές, οικοδόμησης των δασών και νομιμοποίησης τουριστικών εγκαταστάσεων πάνω στο κύμα αλλά και διευκόλυνσης των εξορυκτικών δραστηριοτήτων χωρίς αιτιολόγηση. Και πρέπει να το σταματήσουμε. Ως Οικολογικός άνεμος καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την πρωτοβουλία του WWF και να στείλουν email διαμαρτυρίας στους βουλευτές ζητώντας την καταψήφιση του νομοσχεδίου έστω και την τελευταία στιγμή."
 

Μοιράσου το άρθρο!