Πολιτική

22/06/2016 - 18:13

Μεταναστευτικό: Κρυφές συμφωνίες βλέπει ο Γιακαλής... Προσωπική επίθεση διακρίνει η Καλογήρου

Η

  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, με αφορμή ανακοίνωση του κ. Γιακαλή, δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας ο κ Γιακαλής επιχειρεί προσωπική επίθεση εναντίον μου.

Είναι φανερό ότι για τον ίδιο τα προβλήματα για τα οποία παλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ έχουν δευτερεύουσα σημασία.

Αν δεν ήταν έτσι θα επεδίωκε μια πιο ουσιαστική ενημέρωση και γνωρίζοντας πλέον θα ήταν πιο συγκρατημένος στην καταγγελτική λογική του.

Το πρωτόγνωρο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, του προσφυγικού μεταναστευτικού, χρειάζεται σύνεση, αποφασιστικότητα και επιμονή.

Η δική μου ευθύνη -έχω πλήρη συναίσθηση για αυτή- με υποχρεώνει να ενεργώ με αποκλειστικό κριτήριο τα συμφέροντα των συμπολιτών μου. 

Η εποχή είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτεί από όλους μας στάση υψηλής ευθύνης».

 


 
 
Η δήλωση του Νάσου Γιακαλή, επικεφαλής της παράταξης Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο :
 
Με μεγάλη ανησυχία και οργή παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την απειλούμενη ολική καταστροφή της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου και την "περίεργη" στάση της Περιφερειάρχη κας Καλογήρου. 
Περιμέναμε εδώ και πολλές ημέρες την αντίδραση της, στις προκλητικές δηλώσεις των Αυστριακών Υπουργών για την μετατροπή της Λέσβου αρχικά, αλλά και των άλλων νησιών στη συνέχεια, σε Παπούα Νέα Γουινέα της Ευρώπης, όπου θα εγκλωβίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα οι μετανάστες – πρόσφυγες με στόχο να …βαρεθούν και να φύγουν !!!! 
Δυστυχώς απ' ότι πληροφορηθήκαμε ευρωπαϊκές αντιδράσεις δεν υπήρξαν, ενώ ούτε από την Κυβέρνηση υπήρξε αντίδραση. 
Η κα Καλογήρου τι έπραξε; 
Συμφωνεί με την μετατροπή της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου σε ανοιχτές φυλακές - κολαστήρια για μετανάστες και κατοίκους; 
Συμφωνεί με την ολική καταστροφή των οικονομιών και των κοινωνιών των νησιών μας;
Συμφωνεί με την απειλούμενη φυγή των νησιωτών λόγω έκρηξης της εγκληματικότητας και καταστροφής της οικονομίας ;
Ποιες είναι οι συμφωνίες που έχει κάνει κρυφά η κα Καλογήρου με τις Βρυξέλλες;  ‘Όπως κατήγγειλε ο Δήμαρχος Σάμου, με το έγγραφο που έστειλε στις Βρυξέλλες και που δυστυχώς για την κα Περιφερειάρχη αποκαλύφτηκε 
Τι διαπραγματεύεται η κα Καλογήρου πίσω από τις πλάτες όχι μόνο των πολιτών, αλλά και των Δημάρχων των νησιών; Γεγονός που άλλωστε προκάλεσε και την καταγγελία της ΚΕΔΕ εναντίον της. 
Ποιος την νομιμοποίησε να ζητά λεφτά από τις Βρυξέλλες και μάλιστα με ανυπόγραφα έγγραφα, την μητρότητα των οποίων ωστόσο η ίδια παραδέχτηκε σε δημόσια δήλωση της, ερήμην των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας; 
Ποιος την εξουσιοδότησε να μετατρέψει το κτίριο του ΚΕΓΕ στο Βαθύ Σάμου σε ξενώνα μεταναστών; 
Γιατί επιχειρεί να μετατρέψει τις εγκαταστάσεις ξένης ΜΚΟ στην Εφταλού σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών όπως η ίδια αναφέρει, δίνοντας την χαριστική βολή στους επαγγελματίες και την οικονομία του Μολύβου και της Πέτρας; 
Γνωρίζει η κα Καλογήρου αν αλλοδαποί εργαζόμενοι σε ξένες ΜΚΟ επιχειρούν να τρομοκρατήσουν Έλληνες πολίτες με απειλές για εφαρμογή εναντίον τους του αντιρατσιστικού νόμου, μόνο και μόνο επειδή αντιδρούν στην καταστροφή του τόπου τους; 
Γιατί η κα Περιφερειάρχης δεν πήγε στη συνέλευση των κατοίκων της Μόριας για να δεσμευτεί μπροστά τους ότι θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους; Γιατί κρύφτηκε; 
Παρακολουθούμε με κατάπληξη τις διαδοχικές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Κατρακάζου για την κατάσταση στη Σάμο που επί της ουσίας καταγγέλλει την ίδια την κα Καλογήρου και την πολιτική της !!! 
Ο κ. Κατρακάζος καταγγέλλει ότι οι ΜΚΟ προσπαθούν να καταστρέψουν τον τουρισμό και να στεγάσουν στα εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία, σε πρώτη φάση, μετανάστες. Ο κ. Κατρακάζος μάλιστα ουσιαστικά υιοθετεί οργανωμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Σάμο από τους παραγωγικούς Φορείς του νησιού.
Εμείς ρωτάμε την κα Καλογήρου αν συμφωνεί με τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη της και αν αυτά που λέει για τη Σάμο ισχύουν για τη Λέσβο και για την Χίο;
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην πολιτική των κρυφών διαπραγματεύσεων για το μέλλον της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου αλλά και όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, την οποία όπως φαίνεται ασκεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η κ. Καλογήρου, από την εποχή των συναντήσεων της με την αλήστου μνήμης κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, ερήμην των πολιτών των νησιών μας. 
Καλούμε την κα Καλογήρου να δώσει στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις που έχει κάνει για την Λέσβο, την Χίο και την Σάμο. 
Καλούμε τέλος τις παρατάξεις και τα πρόσωπα στο Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρουν άμεσα καθαρή θέση. 
Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις ευθύνες του, η Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να κοροϊδεύει τους κατοίκους των νησιών που την εξέλεξε.  
 

Μοιράσου το άρθρο!