Πολιτική

21/09/2015 - 20:12

Να καθιερωθεί το Προσφυγικό Μεταναστευτικό Αποτύπωμα - Ρηξικέλευθη πρόταση από τη Λέσβο

Ενδιαφέρουσα παρέμβαση από την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την καθιερωθεί το Προσφυγικό Μεταναστευτικό Αποτύπωμα. Η παρέμβαση - πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχου προς τον Επίτροπο μετανάστευσης, εσωτερικών  υποθέσεων και ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η πρόταση γίνεται λίγες ώρες πριν τη κρίσιμη σύνοδο στην Ε.Ε. για το θέμα των προσφύγων και προβλέπει ρήτρα χρηματοδότησης ανά άτομα που θα φθάνει στις περιοχές υποδοχής των προσφύγων.

 
 
Αναλυτικά η επιστολή: 
  Κύριε Επίτροπε,
             Α. Σε συνέχεια πρόσφατου υπομνήματός μας σχετ. (α) και  του (β) σχετ. που προηγήθηκε, τα οποία και επισυνάπτουμε, επανερχόμαστε στο υπ’ όψη θέμα,  επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία θέσπισης και εφαρμογής του ΠΡΟσφυγικού ΜΕΤαναστευτικού (ΠΡΟΣ.ΜΕΤ.) ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ, ανάλογου του αντίστοιχου Ενεργειακού (Άνθρακος) – αιτιολογώντας και διευκολύνοντας την αύξηση των σχετικών κονδυλίων (και την προέλευσή τους) – με την αυτονόητη προϋπόθεση Χώρες - Μέλη της Ε.Ε. που δεν επιθυμούν την είσοδο ΠΡΟΣΜΕΤ στο έδαφός τους, πέραν του ποσοστού που υποχρεωτικά τους αναλογεί (βάσει κριτηρίων πληθυσμιακών, εδαφικών, ΑΕΠ, Απασχόλησης κ.ά.), να επιβαρύνονται οικονομικά με σχετική ρήτρα ΠΡΟΣΜΕΤ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ, υπολογιζόμενου του ποσού σε ευρώ ανά άτομο κι ανά ημέρα παραμονής του στη Χώρα εισδοχής / φιλοξενίας του, στα πλαίσια της Κοινοτικής Αρχής Δικαίου της «ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ» - όχι της απλής αλλά της ενισχυμένης / πριμοδοτούμενης – πάντα σε συνδυασμό με τη ΦΕΡΟΥΣΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των Φυσικών κι Ανθρωπογενών πόρων, αξιών και συστημάτων της Χώρας υποδοχής .
Β. Η εφαρμογή των παραπάνω, σε συνδυασμό με την Ατζέντα για το Μεταναστευτικό, το σχέδιο των 10 σημείων και των άλλων Ευρωπαϊκών (και διαθενών) συμφωνιών / συνθηκών :
1.Θα αμβλύνει τις συνέπειες που προκαλούνται, απ’ τις ανεξέλεγκτες ΠΡΟΣΜΕΤ εισροές, στον Κοινωνικοοικονομικό ιστό (ΑΕΠ, Απασχόληση, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωήςκλπ) της Χώρας εισδοχής τους και
2.Θα εξασφαλίσει σε σημαντικό βαθμό:
2.1.Τ’ ανθρώπινα δικαιώματα, αξίες και αξιοπρέπεια, τόσο των εισερχομένων (π.χ. από πνιγμούς, θανάτους, δυστυχήματα, εκμετάλλευση από διάφορα κυκλώματα, έκνομες πρακτικές, με επαπειλούμενους σοβαρούς κινδύνους κ.ά.)όσο και των ντόπιων από……..παρατράγουδα καθ’ όσον δικαιούνται τουλάχιστον να «γνωρίζουν ποιους… φιλοξενούν» κι όχι στη λογική του «μπείτε χίλιοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε»!
2.2.Την Εθνική Κυριαρχία της Χώρας υποδοχής
2.3.Την προστασία και σεβασμό των ανατολικών συνόρων της Ε.Ε.           και
2.4.Την Κοινωνική Συνοχή κι έννομη τάξη ……..εντός της Ε.Ε.
             Προσβλέποντας στην από μέρους σας θετική αντιμετώπιση των παραπάνω.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ
 
ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ      ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ
Μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ
 
 
Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Υπόμνημα Α 45.5 KB
Υπόμνημα Β 47.5 KB

Μοιράσου το άρθρο!