Πολιτική

18/12/2014 - 14:11

Νίκος Σηφουνάκης: συμφωνία και εκλογές εντός του 2015

Δήλωση Νίκου Σηφουνάκη:
 «Η χθεσινή ψηφοφορία κατέδειξε ότι η επιλογή του υποψηφίου ΠτΔ δεν κατάφερε καν να συσπειρώσει - όπως αναμένετο - τους βουλευτές που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια, την Κεντροδεξιά και βεβαίως την πλειονότητα των ανεξαρτήτων βουλευτών. Σε ανύποπτο χρόνο είχα προτείνει τεκμηριωμένα, υποψηφιότητα κύρους από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, εάν όντως εννοούν ότι οι πρόωρες εκλογές την παρούσα χρονική στιγμή είναι καταστροφικές για τη χώρα, έχουν υποχρέωση να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συναίνεσης και συνεννόησης και αυτό μέχρι σήμερα δεν το έχουν πράξει και δικαίως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επιδιώκονται οι πρόωρες εκλογές.
Άμεσα, σήμερα κιόλας, ο Πρωθυπουργός να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει τους αρχηγούς όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπου θα συμφωνηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με συγκεκριμένη δέσμευση ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών εντός του 2015, ώστε να υπάρξει το αναγκαίο χρονικό περιθώριο τόσο για την διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος, όσο και για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές.
Διαφορετικά, εάν οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αναλάβουν μια τέτοια πρωτοβουλία, τότε δικαιούνται να εικάζουν οι βουλευτές ότι ο επικαλούμενος  «κίνδυνος της καταστροφής» δεν υφίσταται και συνειδητά οδηγείται η χώρα σε εκλογές, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν τις επιζητεί. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουν αναλόγως και κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, όπως και το Σύνταγμα επιτάσσει.»

Μοιράσου το άρθρο!