Πολιτική

21/04/2015 - 13:24

Ν.Ο.Δ.Ε. Λέσβου: τα αποθεματικά των ΟΤΑ και... τι έχει να πει ο Σπύρος Γαληνός;

Μ

ετά από το μακρύ χέρι που έβαλε η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα αποθεματικά των Πανεπιστημίων, των επιδοτήσεων των αγροτών, των Δ.Ε.Κ.Ο., σειρά παίρνουν οι Ο.Τ.Α., οι Δήμοι δηλαδή και οι Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές και εταίροι της χώρας.

          Εν μία νυκτί εξαϋλώθηκαν, σαν να μην υπήρξαν ποτέ, οι εξαγγελίες για κατάργηση με ένα νόμο των Μνημονίων και η ολική διαγραφή του χρέους της χώρας που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρούσε προεκλογικά επονείδιστο και που μετεκλογικά η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -  ΑΝ.ΕΛ. σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της προκειμένου να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

          Με συνοπτικές διαδικασίες και με μία μέθοδο που τα κόμματα της κυβέρνησης καυτηρίαζαν συνέχεια ως αξιωματική αντιπολίτευση, όπως αυτή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου μεταφέρουν τα διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στα ταμεία του Δημοσίου με τη μορφή repos.      

          Δεν φτάνει που με ευθύνη τόσο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όσο και των ΑΝ.ΕΛ. που ήταν αρνητικοί στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να διασπάσει τον πιο μεγάλο γεωγραφικά Δήμο Λέσβου σε περισσότερους Δήμους, έρχονται τώρα με τη συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να “ληστέψουν” το ταμείο του Δήμου Λέσβου, αφήνοντας ένα ολόκληρο νησί χωρίς χρήματα, ούτε για να πράξει τα πιο απλά που απαιτούνται για να ζουν οι νησιώτες με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

          Το ίδιο βέβαια πράττει και για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ρίχνοντας στο “καναβάτσο” τόσα έργα που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

          Περιμένουμε με ανυπομονησία και περιέργεια την αντίδραση του Δημάρχου Λέσβου που και προεκλογικά και σήμερα διατρανώνει τη στήριξή του στο συγκυβερνών κόμμα των ΑΝ.ΕΛ.

          Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια αντισυνταγματική πράξη η οποία θα τύχει ανάλογης αντιμετώπισης από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και από το πλήθος των πολιτών που καθημερινά διαπιστώνουν ότι η ελπίδα τελικά δεν έρχεται, αλλά αντίθετα απομακρύνεται μέρα με τη μέρα…

Από το Γραφείο Τύπου

 

Μοιράσου το άρθρο!