Πολιτική

13/12/2014 - 09:23

O Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μυτιλήνη:"εμάς μας εμπιστεύονται οι αγορές δεν είμαστε νεοκομμουνιστές"

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η επίσκεψη του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια της ΟΝΝΕΔ. Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Κέντρο  Διημέρευσης «Η Κυψέλη»  συνοδεία των Χρρστιάνα Καλογήρου,  Χαράλαμπου Αθανασίου, Παύλου Βογιατζής, Πόπης Πρωτογεράκη - Γόμου, Στρατή Καραγεωργίου. Το προσωπικό ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη για την "Κυψέλη"  είναι αποτέλεσμα της ευαισθησίας της μητέρας του για τα άτομα με αναπηρία. Όλοι συμφώνησαν ότι η κρίση έχει επηρεάσει τις κοινωνικές δομές.
 
Δήλωσε ικανοποιημένος για την άνοδο του τουρισμού στη Λέσβο και αισιόδοξος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
 
Το απόγευμα μίλησε στην κεντρική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Λέσβου για τα 40 χρόνια στο ξενοδοχείο "Ηλιοτρόπιο".   Άσκησε έντονη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε την υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας.  Αξίζει να τονιστεί ότι την ίδια ώρα υπήρχε κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη από φορείς και σωματεία του νησιού μας. Η βροχή ματαίωσε τη συγκέντρωση και έτσι ο κ. Μητσοτάκης έφυγε από τη Μυτιλήνη με καλές εντυπώσεις....
 
Τα κυριότερα σημεία της τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη (από Εφημερίδα των Συντακτών / Ανθή Παζιάνου): 
Την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δείξει τα χαρτιά της τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην Τρόικα, με σκοπό να αφήσει και τους εταίρους, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση προ τετελεσμένων απέναντι στην πρόωρη προεδρική εκλογή και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη.
«Επισπεύσαμε κατά έξι εβδομάδες. Δεν υπήρχε κανένας λόγος συντήρησης της αβεβαιότητας, η οποία προκαλούσε και πολύ μεγάλη δυσκολία στην ολοκλήρωση διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Είμαι ένας από τους βασικούς υπουργούς που συμμετέχουν σε αυτή τη διαπραγμάτευση και μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι η υπήρχαν φωνές εντός της τρόικα που ξεκάθαρα δεν ήθελαν να ολκληρωθεί αυτή η διαπραγμάτευση, μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που ήταν πολύ δύσκολο να κλείσει η διαπραγμάτευση, λόγω της πολιτικής αστάθειας, που δεν προκαλέσαμε εμείς, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν απολύτως λογικό από πλευράς κυβέρνησης, αυτό το σύννεφο αστάθειας, να διαλυθεί το συντομότερο δυνατό. Αυτό επιτάσσει σήμερα το εθνικό συμφέρον. Αν τώρα οι βουλευτές επιλέξουν κάτι διαφορετικό και δεν καταφέρουμε να επιλέξουμε πρόεδρο της δημοκρατίας, τότε η ευθύνη προφανώς μετακυλύεται από τους βουλευτές στους πολίτες, οι οποίοι και θα κληθούν να διαλέξουν για το αν θα πρέπει να συνεχίσουν να εμπιστεύονται τη ΝΔ ως το βασικό εγγυητή σταθερότητας ή αν θα πρέει να κάνουν μια διαφορετική επιλογή, η οποία όμως κατά την άποψή μου, θα εγκυμονεί ολύ σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα, » ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
 
Αναφορικά με τους «κινδύνους» που εγκυμονούν σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Κάποια στιγμή από τώρα μέχρι τον Μάιο, η χώρα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση. Εάν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τρεις είναι οι επιλογές. Ή θα δανειστεί από τις αγορές, πράγμα απίθανο αν κρίνουμε από την αντίδραση των αγορών μόνο και μόνο στην προοπτική του να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η θα αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνάψει κάποιο νέο μνημόνιο –αυτό που καταγγέλλει σήμερα θα αναγκαστεί να το κάνει αφού δεν θα έχει άλλη πηγή χρηματοδότησης ή θα χρεοκοπήσει η χώρα, οπότε και νομοτελειακά θα επιστρέψουμε στη δραχμή. Τέταρτη επιλογή δεν υπάρχει.
 
Εμάς οι αγορές μας εμπιστεύονται διότι δεν είμαστε ένα κόμμα με νεοκομμουνιστικές καταβολές, είμαστε ένα κόμμα της φιλελεύθερης αγοράς. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τάζει τα πάντα στους πάντες και ο ίδιος το έχει κοστολογήσει σε 12 δις. Άρα το ερώτημα πού θα βρείτε τα λεφτά, δεν έχει απαντηθεί κύριοι.»
 
Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επεσήμανε: «Ελπίζω ότι την 29η Δεκεμβρίου θα βρεθούν 180 βουλευτές, οι οποίοι θα κάνουν πράξη την επιταγή του συντάγματος και θα ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον μόνο πρόεδρο που προτείνεται σήμερα. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα προβληματιστούν πολύ έντονα αυτές τις μέρες. Πιστεύω ότι θα βρεθούν αρκετοί που θα πράξουν αυτό που είναι εθνικά σωστό, αλλά και συνταγματικά επιβεβλημένο. Αν θα επιλέξουν τον κ. Δήμα ή αν θα προχωρήσουμε σε πρόωρες εκλογές σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Το διακύβευμα είναι σαφές. Να επιλέξουμε πρώτα πρόεδρο και να αποφύγουμε τις εθνικές εκλογές.
 
 
 
 βίντεο από τη συνέντευξη τύπου  κ. Μητσοτάκη

 

 

Βίντεο από την ομιλία στο ξενοδοχείο  Ηλιοτρόπιο:

 

Μοιράσου το άρθρο!