Πολιτική

06/03/2014 - 14:30

O Μιχάλης Μπάκας καταγγέλει τον Τέρενς Κουίκ για τα ακροδεξία παιχνίδια με τους τους μετανάστες

yle="text-align: justify;">Σχολιάζοντας την ερώτηση, που κατέθεσε στο κοινοβούλιο ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ σχετικά με το ζήτημα της συνεχόμενης ροής μεταναστών στη Λέσβο, ο Μιχάλης Μπάκας, περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με τον Οικολογικό άνεμο έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά ο κ κ Τέρενς Κουίκ και οι ΑΝ.ΕΛ. εισέρχονται σε επικίνδυνα μονοπάτια λαϊκισμού για μικροπολιτικούς λόγους. Δηλώσεις σαν αυτές «περί προβλημάτων που δημιουργεί η εισροή μεταναστών στην τοπική κοινωνία, πλήττοντας τομείς όπως δημόσια υγεία, ασφάλεια, τουρισμός κ.α.» το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν κλίμα ανησυχίας στον πληθυσμό της Λέσβου και να ενεργοποιούν φοβικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά μερίδας πολιτών στο νησί. Αυτός είναι προφανώς και ο στόχος του κ Κουίκ. Επίσης δηλώσεις του τύπου "Η δημιουργία του «κέντρου υποδοχής ενθαρρύνει τους Τούρκους δουλέμπορους στην εδώ αποστολή λαθρομεταναστών" φανερώνει πλήρη άγνοια των βασικών παραμέτρων του μεταναστευτικού ζητήματος και κανένα δισταγμό των ΑΝ.ΕΛ. να προσεγγίσουν ένα ακροδεξιό ακροατήριο, στοχεύοντας κυρίως στους ψηφοφόρους της Χ.Α. 

Να ενημερώσουμε τον κ. Κουίκ ότι η Λέσβος μας είναι ένα φιλόξενο νησί, που έχει αγκαλιάσει τα τελευταία χρόνια τους μετανάστες που περνάνε στο νησί μας, αποτελώντας ένα πανευρωπαϊκό πρότυπο κοινωνικής αυτοοργάνωσης στα ζητήματα παροχής βοήθειας σε μετανάστες. Στην Λέσβο έχει δημιουργηθεί ένα κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που δεν σβήνει εύκολα.  Η κοινωνία μας έδειξε ότι μπορεί να διεκδικεί και να πετυχαίνει λύσεις που για άλλους φαίνονταν ακατόρθωτες. Ας μάθει λοιπόν ο κ Κουίκ ότι η μικροκομματική εκμετάλλευση του θέματος των μεταναστών μπορεί στην Αθήνα να έχει ψηφοθηρικά αποτελέσματα αλλά εδώ, στη Λέσβο, σε εμάς που μένουμε και δραστηριοποιούμαστε μόνιμα εδώ, μας προσβάλλει»

Μοιράσου το άρθρο!