Πολιτική

23/11/2017 - 05:58

Ο Σ.Γαληνός καλεί σε συγκέντρωση στην Αθήνα -Για να μην γίνει η Λέσβος «φυλακή»

Ο

Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Πρόεδρο της Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, κ. Μάκη Κουρσούνη και στην Πρόεδρο της Λεσβιακής Παροικίας κα Καίτη Μεσσηνέζη, με θέμα την κινητοποίηση των συντοπιτών μας της Αθήνας και των Συλλόγων τους, για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Αγαπητές συντοπίτισσες, Αγαπητοί συντοπίτες,

 

Γνωρίζετε όλοι και παρακολουθείτε τον αγώνα του Λεσβιακού Λαού, σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, με το δίκαιο αίτημα της άμεσης αποσυμφόρησης για να μην  μετατραπεί το νησί μας, από νησί της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης σε νησί φυλακή.

Στην κατεύθυνση αυτή, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίσθηκε μια σειρά ειρηνικών κινητοποιήσεων, με μπροστάρη τον Δήμο Λέσβου, φορείς και οργανώσεις, στο πλαίσιο των οποίων κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της 8ης Νοεμβρίου, σε μια συμβολική κίνηση,  στην εξέδρα των επισήμων παρέστησαν μόνο ο Μητροπολίτης, ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ και ο εκπρόσωπος των αντιστασιακών.

Στη συνέχεια οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή, την Παλλεσβιακή απεργία – συλλαλητήριο στην Πλατεία Σαπφούς, όπου από τους συγκεντρωμένους εγκρίθηκε ψήφισμα, σύμφωνα με τα οποίο:

  • Απαιτούμε την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας του νησιού μας
  • Δεν επιτρέπουμε τη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, ούτε τη χρήση πλωτών κέντρων
  • Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αποφασίζει χωρίς εμάς και να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου μας
  • Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο και μέσο στα σχέδια που καταστρατηγούν τη βούληση του Λεσβιακού Λαού.

Δυστυχώς, όμως, παρά το σαφές και βροντερό μήνυμα που έστειλε ο Λεσβιακός Λαός, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή  Ένωση φαίνεται ότι έχουν τα αυτιά και τα μάτια κλειστά, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει η ίδια με καθημερινά αυξανόμενες αφίξεις προσφύγων – μεταναστών και άρνηση αναλογικής κατανομής του βάρους του προσφυγικού.

Τώρα, λοιπόν,  θα ήθελα να απευθυνθώ σ’ εσάς, σε όλες τις συντοπίτισσες και τις συντοπίτες που μπορεί να είσθε μακριά από την γενέτειρα αλλά η καρδιά και η σκέψη σας βρίσκεται κοντά μας. Θα ήθελα να ζητήσω την πολύτιμη και καθοριστική  συμβολή και συμμετοχή σας στην οργάνωση και πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στα κέντρα λήψης αποφάσεων, είτε έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, είτε στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή. Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για τη δυνατότητα ενημέρωσης και κινητοποίησης των συμπατριωτών μας της Αθήνας και των Συλλόγων τους, προκειμένου η εν λόγω κινητοποίηση να γίνει σε κάποιο από τα προαναφερόμενα σημεία το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου

Είναι η ώρα που πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι και με μια φωνή να παλέψουμε για τη Λέσβο σχηματίζοντας ενιαίο μέτωπο ενάντια στην καταστροφή του νησιού μας. Ο αγώνας αυτός αποτελεί συλλογική ευθύνη και όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεννόηση.

Με συντοπίτικους χαιρετισμούς

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!