Πολιτική

07/12/2014 - 17:23

Ο Σπύρος Γαληνός διαψεύδει.... το Σπύρο Γαληνό !!!

style="text-align: justify;">Με αφορμή δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικές εφημερίδες, για τα χθεσινά γεγονότα στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, μετά την διαδήλωση πολιτών της Λέσβου, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες και απρόβλεπτες εξελίξεις μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, έγιναν από την πλευρά μου διαδοχικές προσπάθειες συνεννόησης, τόσο με τους διαδηλωτές, όσο και με τα στελέχη της αστυνομίας, σε επαφή με τον συμπατριώτη μας Υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και την Εισαγγελία Μυτιλήνης, με σκοπό να βρεθεί μια λύση που θα εκτονώσει την πολύ μεγάλη ένταση. 
Με πνεύμα νηφαλιότητας και ψυχραιμίας, αναζητούσαμε διαρκώς μια λύση εκτόνωσης. Οι δηλώσεις που μου αποδίδονται περί δήθεν απαράδεκτης στάσης της Αστυνομίας, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αντιθέτως η συνεργασία μου με τα στελέχη της Αστυνομίας ήταν άριστη. 
Η ένταση των ημερών απαιτεί από όλους μας ψυχραιμία, σύνεση και συνδιαλλαγή, για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις που δεν αρμόζουν στον πολιτισμό και στην κοινωνική ζωή του νησιού μας».     
 
 
 
Απάντηση Lesvosnews.net
Επειδή ο Σπύρος Γαληνός στη δήλωσή του αφήνει αιχμές για τα όσα είχε αναφέρει το Lesvosnews.net στο χθεσινό του άρθρο, καλό θα  είναι ο Δήμαρχος Λέσβου να ρωτήσει τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κώστα Αστυρακάκη, τους δεκάδες διαδηλωτές και την ηθοποιό Κατερίνα Διδασκάλου που έζησαν και είδαν την απαράδεκτη συμπεριφορά της Αστυνομίας. Αλήθεια Δήμαρχε Λέσβου ποιοι έδωσαν την εντολή για δακρυγόντα μέσα στο Δημοτικό Θέατρο;  Μήπως τα στελέχη της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου; Αυτό το λέμε "άριστη συνεργασία"; 
 
Καλό θα είναι επίσης  ο Σπύρος Γαληνός να θυμηθεί όσα έλεγε χθες στους διαδηλωτές μέσα στο Δημοτικό Θέατρο και έξω από το Δημοτικό Θέατρο. Ο  Δήμαρχος Λέσβου τόνιζε ξανά και ξανά ότι οι διαδηλωτές είχαν άψογη συμπεριφορά και ότι όλα τα γεγονότα στο Δημοτικό Θέατρο είναι αποτέλεσμα της επίθεσης της Αστυνομίας. Αυτό μάλιστα είχε αναφέρει και στην Εισαγγελέα Μυτιλήνης. Δεν γνωρίζουμε τι μεσολάβησε και ο κος Γαληνός προχώρησε σε αυτή τη δήλωση. Μπορεί τα στελέχη της Αστυνομίας μετά τα γεγονότα να επέδειξαν πνεύμα συνεργασίας αλλά όχι και να χαρακτηρίζουμε άριστη τη στάση τους όταν μόλις χθες είχε  άλλη άποψη.... Το Lesvosnews.net ήταν εκεί και άκουσε με μεγάλη προσοχή όσα έλεγε ο Δήμαρχος Λέσβου. Το ίδιο άκουσαν και εκατοντάδες διαδηλωτές , το ίδιο έχει γραφεί και από άλλους δημοσιογράφους σε αθηναϊκά ΜΜΕ.
 
Τέλος, το Lesvosnews.net από την πρώτη στιγμή τόνισε το θετικό ρόλο που έπαιξε ο Δήμαρχος Λέσβου ώστε να μην υπάρξει εισβολή της Αστυνομίας στο Δημοτικό Θέατρο και έχουμε νέα επεισόδια και προσαγωγές. Επίσης τονίσαμε το θετικό ρόλο της παρέμβασης του Δημάρχου στο να αφεθούν ελεύθεροι όσοι είχαν προσαχθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Φανάρι. 
 
Αδικεί τον εαυτό του ο Δήμαρχος με τη σημερινή του δήλωση.... κρίμα! 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!