Πολιτική

10/06/2013 - 11:28

up date Ο Σπύρος Γαληνός νέος Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελληνών

up date 10/06/2013
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λέσβου συγχαίρουμε τον συμπατριώτη μας κ. Σπύρο Γαληνό για την εκλογή του στη θέση του πρώτου αιρετού Γραμματέα  των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μια εκλογή που μας κάνει υπερήφανους  ως τοπική οργάνωση αλλά και ως τοπική κοινωνία αφού πρώτη φορά στα χρονικά του κοινοβουλευτισμού κάποιος Λέσβιος αναρριχάται σε τόσο υψηλή θέση στα συλλογικά όργανα ενός κινήματος που εκπροσωπείται ενεργά στη βουλή.

Η εντιμότητα και το ήθος του  Σπύρου Γαληνού είναι γνωστά τοις πάσι. Πόσο μάλλον, όταν οι πράξεις του τράνταξαν συθέμελα το κατεστημένο κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας.

Το πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο, η αποποίηση των βουλευτικών προνομίων και της βουλευτικής ασυλίας,  η καταψήφιση μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που τα συνόδευαν, κόντρα σε κομματικές γραμμές, αλλά και η ανάδειξη του ως πρώτου, σε σταυρούς προτίμησης, υποψηφίου βουλευτή μεταξύ των υποψηφίων όλων των κομμάτων  στο Ν. Λέσβου στις περσινές εκλογές  καταδεικνύουν το μέγεθος του πολιτικού ανδρός.

Είμαστε βέβαιοι πως και από τη νέα του θέση θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, για μια πραγματικά ελεύθερη Ελλάδα. Για την Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας.
 
 

αρχική δημοσίευση 09/06/2013

Τα στελέχη που καταλαμβάνουν τις οργανικές θέσεις εξέλεξε το Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
 
Συγκεκριμένα για τη θέση του γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξελέγη ο πρώην βουλευτής Σπύρος Γαληνός, ενώ δεύτερος σε σειρά εκλογής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Μπίσαλας. Υποψήφιοι για το αξίωμα του γραμματέα ήταν έξι στελέχη εκ των οποίων οι δυο πρώτοι πέρασαν το δεύτερο γύρο όπου εξελέγη, ο κ. Γαληνός.
Ο Σπύρος Γαληνός είναι ο πρώτος αιρετός γενικός Γραμματέας του κόμματος και αν μη τι άλλο η εκλογή του αποτελεί μια τιμητική διάκριση για τον πρώην Βουλευτή και για τη Λέσβο.
 
Τα επτά αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που εξελέγησαν είναι οι: Γιώργος Αναγνωστάκος, Σάββας Τσιμαχίδης, Νίκος Δαγλαρτζής, Παναγιώτης Πλακεντάς, Ιωάννης Μοίρας, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Μιχάλης Σακελάρης.
 
Πρώτος αναπληρωματικός εξελέγη ο Νίκος Ντίνος.
 
Επίσης για την Επιτροπή Δεοντολογίας εξελέγησαν οι: Ευρυδίκη Κουρνέτα, Νικόλας Μαρκάτος, Σταματίνα - Ρομίνα Βουγιουκλάκη, Μαρία Αγγέλου και Χριστίνα Ντούβαλη. Τέλος για την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου εξελέγησαν οι κ.κ. Γεώργιος Κοκκοράκης και Ανδρέας Κομματάς.
 
 
Στο μήνυμά του πριν από την εκλογή  ο Σπύρος Γαληνός είχε αναφέρει  :
 
Απευθύνω αυτό το μήνυμα στα μέλη του κινήματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με τους οποίους δίνουμε μαζί τον τίμιο και καλό αγώνα ενάντια στην πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, του εγκλωβισμού, της φτωχοποίησης της Ελλάδας, ενάντια στην κυριαρχία της τρόικας. Τον αγώνα για εθνική κυριαρχία, για μια πραγματική οικονομική ανάπτυξη χτισμένη σε στέρεες βάσεις, για μία Ελλάδα που δεν θα υποχρεώνει τα παιδιά μας να μεταναστεύουν για να επιβιώσουν. 
Η δημιουργία του κινήματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» υπήρξε μία ιστορική αναγκαιότητα. Η συνέχιση του αγώνα ως την τελική μας δικαίωση, εθνικό καθήκον. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είμαστε φορείς ενός νέου Ήθους στην πολιτική και την κοινωνία, εκφράζουμε ένα νέο όραμα για την Ελλάδα. Ένα όραμα που όλοι μαζί παλεύουμε να πραγματοποιήσουμε. Στον αγώνα αυτό είμαι από την πρώτη στιγμή στις επάλξεις, δίπλα και μαζί με τον Πάνο Καμμένο και τον καθένα και την καθεμία από εσάς. 
Με το μήνυμα αυτό θέλω να σου γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου να θέσω υποψηφιότητα για την θέση του γραμματέα του κινήματος. Στόχος μου η σύνθεση και η συνένωση όλων μας των δυνάμεων και να δημιουργήσω το κλίμα και πλαίσιο που θα επιτρέψει σε όλα τα μέλη του κινήματος να απελευθερώσουν τις δυνάμεις τους και να πραγματώσουν τις δυνατότητές τους. Θα λειτουργήσω με ήθος και αποτελεσματικότητα, δημιουργικά κι ενωτικά όπως έχω κάνει σε όλη μου την ζωή.
Σου ζητώ να με στηρίξεις σε αυτή την προσπάθεια. 
 
Σε ευχαριστώ προκαταβολικά
Σπύρος Γαληνός

Μοιράσου το άρθρο!