Πολιτική

24/10/2016 - 17:01

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τo σφαγείo Μανταμάδου

yle="text-align: justify;">Σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με την προσωρινή αναστολή λειτουργείας του σφαγείου Μανταμάδου, ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου θεωρεί ότι:

 
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα πρέπει να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, ειδικότερα σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας.  
Από αυτή την άποψη και στον βαθμό που στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παρουσιάζονται ελλείψεις, ο δήμος Λέσβου, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συμμόρφωση και την αποκατάσταση τους, έτσι ώστε οι εγκαταστάσεις των σφαγείων να λειτουργήσουν όσο το δυνατό πιο σύντομα και πάντως πριν από τα Χριστούγεννα.
Ο δήμος Λέσβου, σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους, θα πρέπει άμεσα να εξετάσει όλες τις δυνατότητες προκειμένου να παραχωρήσει τα σφαγεία που έχει στην ιδιοκτησία τους στους ίδιους τους παράγωγους.
Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που δίνει ο νόμος στις Ομάδες Παραγωγών και να εντάξουν τα  σφαγεία σε επενδυτικό πρόγραμμα τόσο για τον εκσυγχρονισμό τους όσο και για την κάλυψη των εξόδων για την πρώτη πενταετία της λειτουργίας τους.

Μοιράσου το άρθρο!