Πολιτική

20/04/2015 - 18:16

Οδικός άξονας «Καλλονής – Σιγρίου» : θα ενταχθεί στο νέο ΕΠΣΑ; θα ολοκληρωθεί;

yle="text-align: justify;">Παρέμβαση της Περιφερειάρχη προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη για το έργο της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για το έργο της κατασκευής του νέου οδικού άξονα «Καλλονής – Σιγρίου» στο νησί της Λέσβου, ζήτησε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, με επείγουσα επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, καθόσον το έργο χρηματοδοτείται και υλοποιείται από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Στην επιστολή της η Περιφερειάρχης τονίζει την αναπτυξιακή σημασία του έργου, καθώς η ολοκλήρωσή του θα επηρεάσει θετικά την οικονομική ζωή των κατοίκων όλης της Λέσβου, αφού οδηγεί στο μοναδικό στο είδος του Απολιθωμένο Δάσος και το αντίστοιχο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο ακριτικό Σίγρι.

Η Περιφερειάρχης επισημαίνει τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, καθώς με την αριθ. 5964/15.12.2014 Απόφαση του Υπουργείου το έργο έχει απενταχθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του ΕΣΠΑ, οι εργασίες έχουν καθυστερήσει και έχουν περιορισθεί το τελευταίο διάστημα στο τμήμα Σκαλοχωρίου – Βατούσας, ενώ δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων από την υφιστάμενη επαρχιακή οδό λόγω των εργασιών που έχουν μείνει ημιτελείς και ιδιαίτερα στο τελευταίο τμήμα από διακλάδωση Ερεσού έως και το Σίγρι.

Προκειμένου να συνεχιστεί η υλοποίηση του έργου και να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωσή του, η Περιφερειάρχης ζητά από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό την επανένταξη του έργου στον νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και την ολοκλήρωση των διαδικασιών που εκκρεμούν, προκειμένου να αποδοθεί στην κοινωνία του νησιού το έργο ολοκληρωμένο και λειτουργικό.

Για την πορεία υλοποίησης του έργου ενημερώθηκε επί τόπου από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο έργο την Παρασκευή 17 Απριλίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Δ/ντη κ. Γεώργιο Σπανέλλη και στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου.   

Μοιράσου το άρθρο!