Πολιτική

20/02/2015 - 19:06

Οι Τούρκοι μας "τράβηξαν" και βίντεο...Πρόκληση από τον Τούρκο Αρχηγό της Αεροπορίας

Πτήση πάνω από το Αιγαίο πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη ο Αρχηγός των αεροπορικών Δυνάμεων της Τουρκίας πτέραρχος, Οζτούρκ με F-16. Το ακόμα πιο προκλητικό είναι ότι έγινε και βιντεοσκόπηση της εν λόγω πτήσης, με το επίμαχο βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτίου τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΡΙΤ, η πτήση αποτελούνταν από 6 μαχητικά στον κάθετο άξονα, από Λέσβο μέχρι το Καστελόριζο. Με συνολικά 20 παραβιάσεις.

Την διάσταση της προκλητικής πτήσης - που ήταν η αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων - αποκαλύπτει με επίσημη ανακοίνωσή του το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας που δημοσιοποίησε το κρατικό τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu:Με τον τίτλο «Σημαντική Πτήση» από τον πτέραρχο Οζτούρκ στο Αιγαίο» το Anadolu γράφει ότι ο Αρχηγός των αεροπορικών Δυνάμεων, πραγματοποίησε «εκπαιδευτική πτήση στο Αιγαίο» με σκοπό, όπως ισχυρίζεται, την προστασία των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας στη θάλασσα του Αιγαίου.

Για πτήση πάνω από «διεθνή ύδατα» στο Αιγαίο, κάνει λόγο κάνει λόγο το Αρχηγείο των Αεροπορικών Δυνάμεων της Τουρκίας, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό.

Από ελληνικής πλευράς, ανακοινώθηκε απλά από το ΓΕΕΘΑ ότι όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Μοιράσου το άρθρο!