Πολιτική

01/09/2014 - 17:19

Οικολόγοι Πράσινοι Λέσβου:Πεζοδρομήσεις και λοιπές φιέστες στην πόλη της Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Πεζοδρομήσεις και λοιπές φιέστες στο παραπέντε της λήξης της Δημοτική αρχής στην πόλη της Μυτιλήνης. Αναμένουμε τα δείγματα γραφής της νέας Δημοτικής αρχής

 

Χωρίς να θέλουμε να μηδενίσουμε το σημαντικό έργο της ολοκλήρωσης πλακόστρωσης της οδού Κομνηνάκη από την απελθούσα Δημοτική αρχή εκφράζουμε την απορία μας για το τι ακριβώς εγκαινιάστηκε από τον κ Βουνάτσο. Οποιοσδήποτε περάσει απόγευμα ή βράδυ από την οδό Κομνηνάκη ή από την οδό Ερμού μπορεί να διακρίνει ότι παρά τις εξαγγελίες και τις πινακίδες σήμανσης οι δύο οδοί δεν έχουν πεζοδρομηθεί στο ελάχιστο. Τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια διέρχονται ανεμπόδιστα με μεγάλες ταχύτητες μάλιστα, ενίοτε, τα αυτοκίνητα παρκάρουν καβαλώντας τα πεζοδρόμια, οι μαγαζάτορες βγάζουν (χωρίς καμία σχετική άδεια) τραπέζια και άλλες κατασκευές καταλαμβάνοντας το δρόμο και τα πεζοδρόμια που κανονικά προορίζονταν για τους πεζούς, διαγράφοντας ένα σκηνικό αποδιοργάνωσης και συνθηκών άγριας ζούγκλας στο κέντρο της πόλης. Αυτή η κατάσταση είναι προφανώς το αποτέλεσμα πλημμελών σχεδιασμών των σχετικών υπηρεσιών και ανήμπορης ή ανεπαρκέστατης διοίκησης.

Ευχόμενοι καλή επιτυχία στα καθήκοντα που αναλαμβάνει από σήμερα, περιμένουμε τον νέο Δήμαρχο Λέσβου, τον κ Σ. Γαληνό, να δούμε αν έχει τη θέληση και την ικανότητα να επιβάλει μία κατάσταση στο κέντρο της Μυτιλήνης σεβόμενος τους πεζούς, τους ΑΜΕΑ και την τουριστική εικόνα της πόλης. Θα ήμασταν ιδιαίτεροι ευτυχείς αν ο κ. Γαληνός μάλιστα ανακοίνωνε άμεσα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για τον επιθυμητό σχεδιασμό του κέντρου της Μυτιλήνης και ποια πολιτική προτίθεται να ακολουθήσει στα «καυτά» μέτωπα της πόλης (πεζοδρόμια, δημόσιοι-κοινόχρηστοι χώροι, ποδηλατόδρομοι, καφετέριες στην παραλία αρμοδιότητας του Δήμου, πρόθεση συνεργασίας με Λιμενικό ταμείο για εφαρμογή κοινής πολιτικής, πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του εμπορικού λιμένα Μυτιλήνης κ.α.) που ως Οικολόγοι αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες προσπαθούμε να αναδείξουμε σε κάθε ευκαιρία. Από την πλευρά μας θα σταθούμε θετικοί και με εποικοδομητικές προτάσεις σε όποια πρωτοβουλία ληφθεί από τη νέα Δημοτική αρχή προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά παράλληλα θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε κριτικοί σε κάθε πράξη που θίγει τα δικαιώματα και συμφέροντα των συμπολιτών μας.  

 

ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων, 

Μοιράσου το άρθρο!