Πολιτική

01/08/2014 - 23:09

Π. Βογιατζής: Άμεση ανάγκη αγοράς 10 αεροσκαφών πετσετέλ για την 359 ΜΑΕΔΥ

style="text-align: justify;"> 
Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με θέμα την άμεση ανάγκη αγοράς 10 αεροσκαφών πετσετέλ για τις ανάγκες της 359 ΜΑΕΔΥ.
Ο Βουλευτής, με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στην Αγ. Μαρίνα Λέσβου, στις 17 Ιουνίου, και τα μέσα πυρόσβεσης που επιχείρησαν για την κατάσβεσή της, εξηγεί αναλυτικά γιατί τα αεροσκάφη PZL υπερτερούν σημαντικά έναντι τόσο των καναντέρ όσο και των ελικοπτέρων για την πυρόσβεση στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, αλλά γιατί είναι τα πλέον συμφέροντα τόσο ως προς το κόστος ανά πτητική ώρα, όσο και ως προς την αγορά τους. 
Ο Βουλευτής επισημαίνει επίσης, την ανάγκη άμεσης επισκευής των 7 αεροκινητήρων τύπου ASZ 62IR M18B (εκ των οποίων ένας στη Λέσβο) που ανήκουν ήδη στα αεροσκάφη και λειτουργούν με παράταση επιπλέον 150 ωρών, με κίνδυνο, εάν δεν επισκευαστούν άμεσα, να καταστούν εν μέσω πυροσβεστικής περιόδου μη πλώιμα, καθώς και την ανάγκη παραμονής των κλιμακίων της ΜΑΕΔΥ μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή την 31η Οκτωβρίου, λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!