Πολιτική

30/09/2016 - 06:58

Παρ' ολίγον «μετεξεταστέος» λόγω απουσιών o Γιώργος Πάλλης

&n

bsp;

Το ρήγμα σχέσεων και απόψεων που επικρατεί στην παράταξη «Άλλος Δρόμος» του Στράτου Γεωργούλα, μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων που ανήκουν σε άλλους χώρους, διεφάνη ξεκάθαρα την Τρίτη το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ετέθη ζήτημα διαγραφής του βουλευτή Γιώργου Πάλλη από το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω της παρατεταμένης απουσίας του.

Σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη, όταν ένας δημοτικός σύμβουλος πραγματοποιήσει συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες από τα έδρανα του συμβουλίου, τότε το προεδρείο είναι υποχρεωμένο να τον ενημερώσει ότι κινδυνεύει με διαγραφή και να κινήσει τη σχετική διαδικασία.
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πάλλης, θέλησε να διατηρήσει τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την εκλογή του στο Κοινοβούλιο, με το σκεπτικό ότι έτσι θα έχει καλύτερη και στενότερη επαφή με τα προβλήματα του Δήμου Λέσβου, αλλά και την δυνατότητα να υποστηρίζει τα αιτήματα του τόπου μέσα από την παρουσία του στη Βουλή.
Τους τελευταίους δώδεκα μήνες όμως, απουσιάζει συστηματικά από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα η παράταξη του «Άλλου Δρόμου» να είναι σχεδόν πάντα με ελλιπή σύνθεση στις συνεδριάσεις.
Πρόσφατα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους που εμφανίζουν πολλές αδικαιολόγητες απουσίες, για τον κίνδυνο διαγραφής τους, μεταξύ αυτών και τον βουλευτή Γ. Πάλλη.
Ο Γ. Πάλλης απέστειλε στο προεδρείο σχετική επιστολή, η οποία διαβάστηκε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη το βράδυ.
 
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΟΧΗ
Μεταξύ άλλων, ζήτησε την ανοχή του Συμβουλίου στο θέμα των απουσιών του, αφού όπως τόνισε, οι αυξημένες υποχρεώσεις του στο Κοινοβούλιο, τον αναγκάζουν να λείπει στην Αθήνα. «Η πρόθεσή μου να συνεχίσω να υπηρετώ ως δημοτικός σύμβουλος, πρόσθεσε, πηγάζει από το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετώ την λαϊκή εντολή που μου δόθηκε κατά το βέλτιστο δυνατό, ενώ παράλληλα η απουσία μου δεν δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του Συμβουλίου».  
Παίρνοντας τον λόγο, ο επικεφαλής της παράταξης «Άλλος Δρόμος»  Στράτος Γεωργούλας, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει υπέρ της διαγραφής του Γιώργου Πάλλη, ο οποίος όπως είπε, εδώ και δώδεκα μήνες δεν έχει συμμετάσχει ούτε σε μία συνεδρίαση. Παράλληλα, σημείωσε ότι σε συνεδρίαση της παράταξης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, τα μέλη της ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της διαγραφής Πάλλη και της αντικατάστασής του.
«Το αίτημά του είναι αόριστο και δεν διευκρινίζει πόσο θα διαρκέσει αυτή η απουσία, αν δηλαδή θα είναι για μερικές συνεδριάσεις ή για τα επόμενα τρία χρόνια. Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους 12 μήνες εμφανίστηκε μόνο σε μία συνεδρίαση.
Υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της παράταξής μας και πρόβλημα υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η αντιπολίτευση εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο σκοπό και εμείς προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε το σκοπό αυτό όσο καλύτερα γίνεται. Ήδη η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω μη εφαρμογής της απλής αναλογικής, είναι μειωμένη σε σύγκριση με το ποσοστό που πήραμε στις εκλογές.

 

 

πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!