Πολιτική

03/09/2015 - 10:16

Παραίτηση Στράτου Γεωργούλα από το ΣΥΡΙΖΑ

Α

νοικτή Επιστολή παραίτησης
Προς ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λεσβου
Μυτιλήνη 2/9/2015


Με την παρούσα επιστολή σας υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, και του ΣΥΡΙΖΑ και σας παρακαλώ να μεταφέρετε και την παραίτησή μου από τη Γραμματεία του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του κόμματος.
Αναφερόμενος στους λόγους που με ώθησαν σε αυτή την ενέργεια, θα ήθελα να απευθυνθώ στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, με όλη την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφω σε καθένα από αυτά. Η απόφαση μου ήταν πολύ δύσκολη, με πόνο ψυχής. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εκτίμηση που μου δείξατε, το γεγονός ότι με τιμήσατε στη συνδιάσκεψή μας για την εκλογή της νέας ΝΕ, με την πρώτη θέση σε ψήφους, το γεγονός ότι με προτείνατε για υποψήφιο βουλευτή τον προηγούμενο Γενάρη (τιμή που δεν αποδέχθηκα), το γεγονός ότι με προτείνατε για υποψήφιο βουλευτή και στην παρούσα εκλογική μάχη (ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι δεν θα μπορούσα καν να σκεφτώ ότι υπάρχει περίπτωση να γίνω ο πρώτος βουλευτής της αριστεράς στη Λέσβο που θα ψηφίζει μνημονιακούς εφαρμοστικούς νόμους). Πάνω από όλα, όμως, δεν θα ξεχάσω τον έντιμο και άνισο αγώνα που δώσαμε μαζί για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο στη λεσβιακή αυτοδιοίκηση.


Όποιον δρόμο κι αν επιλέξετε, να μείνετε ή να φύγετε από το κόμμα, εγώ πάντα θα σας θεωρώ συντρόφους, με τους δρόμους μας να ξανασυναντηθούν πολύ σύντομα, την επόμενη μέρα των εκλογών, όπου μαζί θα κληθούμε να δώσουμε έμπρακτη απάντηση σε κάθε μνημονιακή εφαρμογή πολιτικών στο πλαίσιο του Δήμου Λέσβου, σε ζητήματα ανάπτυξης του τόπου και αντιμετώπισης προβλημάτων της καθημερινότητάς μας.


Σύντροφοι, όσο συνεχίζουμε να πιστεύουμε στις ίδιες καταστατικές αρχές, όσο επιμένουμε «στην ανάγκη για κοινή δράση και συμπαράταξη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς», όσο επεξεργαζόμαστε «ένα πρόγραμμα αγώνα που αρνείται τη μοιρολατρία και το δήθεν ρεαλισμό της υποταγής...που θέτει τις βάσεις για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος...που ανοίγει το δρόμο προς το σοσιαλισμό» (καταστατικό, σελ 6,11), τότε υπάρχει ελπίδα.
Πεποίθηση μου, όμως, είναι ότι αυτές οι καταστατικές αρχές, αλλά και οι αξίες της προσφοράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης, δύσκολα εκπληρώνονται μέσα από πολιτικές αποφάσεις και κυβερνητικές πράξεις που αποφάσισαν ελάχιστοι χωρίς να ρωτηθούν οι πολλοί, ή και παρά τη δυναμική λαϊκή τοποθέτηση της 5ης Ιουλίου.


Έχουμε χρέος να κρατήσουμε άσβηστη τη φλόγα της συνέπειας (αυτά που λέμε, να είναι αυτά που κάνουμε), της εντιμότητας, της ανιδιοτέλειας, της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε χρέος να μην δεχθούμε καμιά συμμαχία με το φθαρμένο και διεφθαρμένο παλιό πολιτικό προσωπικό, να τονίσουμε ότι η μόνη ρεαλιστική πολιτική είναι να στοχεύουμε σε ένα άλλο δρόμο και να προετοιμάσουμε άμεσα το πρόγραμμα για την κοινωνική αλλαγή.


Δεν θα σιωπήσω, ούτε θα αποσυρθώ. Η μάχη αυτή και οι επόμενες που θα έρθουν, είναι πολύ σημαντικές και ιστορικές και κανένας μας δεν έχει την πολυτέλεια της αποχής.


Σεβόμενος την κοινή ιστορία και τους αγώνες, δεν πρόκειται να δεχθώ να συμμετάσχω σε κανένα διάλογο προσωπικών αντεγκλήσεων, ούτε να υποβαθμίσω τον όποιο πολιτικό διάλογο σε διαξιφισμούς που δεν αρμόζουν στο αξιακό μοντέλο της αριστεράς. Αντίθετα θα παλέψω με επιχειρήματα για τις καταστατικές αρχές που όλοι μαζί έχουμε συμφωνήσει και παλέψει για την επικράτησή τους.


Απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι δυστυχώς χάσαμε και για αυτό δεν υπάρχει εναλλακτική, εγώ θα συνεχίσω να παλεύω για τον άλλο δρόμο. Και είμαι σίγουρος ότι σε αυτό τον αγώνα, θα είμαστε ξανά, πολλοί μαζί.

Στράτος Γεωργουλας

Μοιράσου το άρθρο!