Πολιτική

20/03/2018 - 20:35

Περιοδεία στην Λέσβο του υφυπουργού Παιδείας

Σ

τη Λέσβο περιοδεύει από το πρωί, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  Δημήτρης Μπαξεβανάκης.


Το πρωί ο κ. υφυπουργός επισκέφθηκε τα ΕΠΑΛ στη πόλη της Μυτιλήνης και είχε συναντήσεις με εκπαιδευτικούς και μαθητικά συμβούλια των σχολείων. Σε όλους ανακοίνωσε τις προσπάθειες του Υπουργείου να γίνει το Επαγγελματικό Λύκειο «ελκυστικό σχολείο» ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δυνατότητα πλέον των αποφοίτων των ΕΠΑΛ να εισάγονται στο τμήμα πολιτισμικής τεχνολογίας και επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θεσμό της μαθητείας που εισάγεται πλέον στην εκπαιδευτική διαδικασία των ΕΠΑΛ καθώς και στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των εργαστηρίων τους.


Στη συνέχεια ο κ. Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε τον καταυλισμό των προσφύγων στον Καρά Τεπέ όπου λειτουργεί νηπιαγωγείο «με εκπαιδευτικούς που ξεπερνάν τον εαυτό τους» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Το μεσημέρι ο κ. Υφυπουργός έδωσε συνέντευξη τύπου. Στη διάρκεια της ξεκαθάρισε ότι δεν μπαίνει θέμα ποσόστωσης για δεύτερο χρόνο στην εισαγωγή αποφοίτων από τη Λέσβο σε ΑΕΙ ως πληγέντες από το σεισμό της 12ης Ιουνίου. Υποστήριξε δε ότι για τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πραγματικά πληγεί ίσως θα μπορούσε αυτό να συζητηθεί αλλά όχι για τους κατοίκους όλης της Λέσβου. «Αν αυτό έγινε στο παρελθόν για άλλες περιοχές της χώρας κακώς έγινε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το λάθος θα επαναληφθεί».


Επίσης ανακοίνωσε τη υλοποίηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής σε ορίζοντα τριετίας αλλά στο βόρειο Αιγαίο είπε πως ο θεσμός θα εφαρμοσθεί σε όλους τους Δήμους από τον ερχόμενο κιόλας Σεπτέμβριο.
Τέλος ο κ. Μπαξεβανάκης σημείωσε ότι «αμέσως μετά το τέλος της επιτροπείας θα υπάρξει νομοθέτηση του συστήματος διορισμού εκπαιδευτικών ώστε να αποτελέσουν παρελθόν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί από τον ερχόμενο κιόλας Σεπτέμβριο».

 

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!