Πολιτική

02/11/2015 - 17:26

Πολιτισμός.... 2015 - Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, σήμερα. «Σεβασμός» σε έναν δημόσιο χώρο πολιτισμού (η τελευταία λέξη δυστυχώς μόνο γέλια μπορεί να προκαλεί). Αναισθησία και εξώφθαλμη έλλειψη παιδείας, τόσο από απολίτιστους πολίτες του νησιού μας (και στο μετρό που τους αναλογεί, συνιδιοκτήτες του χώρου) όσο και από τους διαχειριστές του χώρου, που είναι η Δημοτική Αρχή Γαληνού. Αυτή που έχει αφήσει το μεγαλύτερο και μόνο σοβαρό σε υποδομές θέατρο του νησιού μας να ρημάζει όσο ποτέ στο παρελθόν, με σπασμένα καθίσματα, πόρτες σε τουαλέτες που δεν κλείνουν (ή κλείνουν και δεν ξανανοίγουν αν δεν... παραβιαστούν), τα μισά φώτα να μην ανάβουν, κατσαρίδες να τριγυρνάνε στα καμαρίνια και τόσα άλλα προβλήματα.

 
Μην ακούτε τις βλακείες περί «έλλειψης προσωπικού», γιατί τα πεντάμηνα δίνουν και παίρνουν. Εντάξει, για ψήφους «ίσως» δίνονται, αλλά τι σημαίνει αυτό; Ελπίζω μόνο να μη μας πουν, ότι κανένας από όσους εργάζονται στο θέατρο δεν έχει δέκα λεπτά χρόνο τη μέρα να συμμαζέψει τα «χοντρά» τουλάχιστον.
 
Επίσης μη χάβετε τα περί έλλειψης χρημάτων, όταν κάθε γηπεδάκι σε κάθε χωριό αποκτά χλοοτάπητα, γιατί τελοσπάντων τα είκοσι παιδιά του χωριού πώς θα φτάσουν στη σούπερ λιγκ αν παίζουν σε χώμα; Βέβαια τα είκοσι παιδάκια φέρνουν εξήντα ψήφους επί πόσα χωριά, ενώ η αυτονόητη συντήρηση και ο ευπρεπισμός του Δημοτικού Θεάτρου πόσα «χαρτιά» θα φέρουν;
 
Ελπίζω οι «αρμόδιοι» να μην υποτιμήσουν τόσο τη νοημοσύνη μας, με τέτοιες δικαιολογίες για την ανεπάρκεια και την αδιαφορία τους. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα το κάνουν.
 
(ΥΓ.: Η «πολιτιστική πρωτεύουσα» μας μάρανε.)
 
 
Νικόλας Κουρτζής 
Δημοτικός Σύμβουλος /Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών
 

Μοιράσου το άρθρο!