Πολιτική

06/07/2015 - 17:31

Πως είδαν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Λέσβο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ
Με τη χθεσινή του απόφαση, ο ελληνικός λαός έστειλε ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας και περηφάνιας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Παρά τον εκφοβισμό και τα εκβιαστικά διλήμματα που δέχτηκε την τελευταία εβδομάδα, παρέμεινε όρθιος και συνεπής στα όσα η μακραίωνη ιστορία του επιτάσσει.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το κίνημα που από ιδρύσεως αντιστάθηκε στα μνημόνια και βάλλεται πανταχόθεν για τη συνέπεια των θέσεων του, οφείλει να ευχαριστήσει το λαό αυτό, για τη στάση του απέναντι στα διευθυντήρια των θεσμών.
Η κρισιμότητα της κατάστασης, δεν επιδέχεται πανηγυρισμών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Αντιθέτως απαιτεί, σύνεση και εθνική ομοψυχία.
Το ΟΧΙ των Ελλήνων, είθε να αποτελέσει εθνική παρακαταθήκη για το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας.
Ενωμένοι συνεχίζουμε..
 

 

ΟΧΙ στα τελεσίγραφο του κατεστημένου
ΝΑΙ στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης 
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας, την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και τη σημαντική συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών. Παρά τις πρωτοφανείς για ευρωπαϊκή χωρα συνθήκες, με κλειστές τράπεζες, εκβιαστικές ανακοινώσεις, απειλητικά και αναληθή δημοσιεύματα και μια καταιγιστική τηλεοπτική προπαγάνδα, ο λαός απέδειξε με σθένος ότι επιθυμεί ένα διαφορετικό μέλλον.
Αρνήθηκε την Ευρώπη του φόβου, της λιτότητας, την Ευρώπη δύο ταχυτήτων, την Ευρώπη των πολυεθνικών, των μεταλλαγμένων, της διατλαντικής συμμαχίας και των ειδικών οικονομικών ζωνών. Και ψήφισε υπέρ της  Ευρώπης της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, των ίσων ευκαιριών και της βιώσιμης ευημερίας.
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν ότι με την ψήφο του ο ελληνικός λαός εξέφρασε ότι επιθυμεί βαθιές δομικές αλλαγές και όχι συντήρηση της κατάστασης που τον έφερε ως εδώ και, μάλιστα, ότι είναι διατεθειμένος να κάνει θυσίες γι αυτό.  Καλούν την ελληνική κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, να συνεχίσει και ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές σε σύντομο χρονικό διάστημα για να μη δοθεί άλλος χρόνος στους κερδοσκόπους της καταστροφής της οικονομίας της χώρας.
 
Το ΟΧΙ δεν σημαίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Καμία συμφωνία δεν έχει μέλλον αν δεν συνοδευτεί από βαθιές δομικές αλλαγές στη χώρα μας. Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει την αδιαμφισβήτητη επιρροή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την εμπιστοσύνη του λαού προς το πρόσωπό του και να  προχωρήσει άμεσα, όχι μόνο στις διαπραγματεύσεις για το χρέος μέσω διαγραφής και αναδιάρθρωσής του αλλά και για να επιταχύνει ριζικές αλλαγές με στόχους
 
-          την παραγωγική ανασυγκρότηση, τις βιώσιμες επενδύσεις με στόχο την αειφορία,
-          την προστασία του περιβάλλοντος από καταστροφικές επενδύσεις όπως η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές,
-          την προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα,
-          τη δίκαιη φορολόγηση του πλούτου και την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος,
-          την ισονομία, το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, την πάταξη της διαφθοράς.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι  θα είμαστε παρόντες και σ’ αυτή τη φάση με γόνιμες προτάσεις μέσω και της δουλειάς του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και του Βουλευτή μας Γιώργου Δημαρά. Αλλά και σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους Πράσινους για την προώθηση μιας Πράσινης Νέας Συμφωνίας (Green New Deal) για την Ευρώπη, η οποία αποκτά σήμερα ιδιαίτερη βαρύτητα.
 
Το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων
 

 

 
Ο Βουλευτής Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, για την παραίτηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε τα εξής:
 
Ο Αντώνης Σαμαράς υπηρέτησε τη Χώρα σε πολύ δύσκολες στιγμές και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα την Πατρίδα και τη Νέα Δημοκρατία στο πλευρό του και γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε και τις αγωνίες του για να σωθεί η χώρα.
Η ιστορία θα τον δικαιώσει και ο λαός μας σύντομα θα αναγνωρίσει την προσφορά του, κάνοντας τις αναπόφευκτες συγκρίσεις.
Τώρα απαιτείται ενότητα, εγρήγορση και σύμπνοια όλων των στελεχών και φίλων της παράταξής μας για να την κάνουμε πάλι μεγάλη και δυνατή.
 
Χαράλαμπος Αθανασίου
Βουλευτής Ν. Λέσβου

 
Να αναπτύξουν μια λαϊκή συμμαχία που θα εμποδίσει την εφαρμογή ενός νέου μνημονίου κάλεσε τους πολίτες μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσος. 
 «Η κυβέρνηση αποδέχεται τους κανόνες λειτουργίας της ΕΕ και μέσα σ΄ αυτή , φιλολαϊκές λύσεις δε μπορεί να υπάρξουν» συμπλήρωσε ο κύριος Τάσσος. Ακούστε εδώ τις δηλώσεις του κυρίου Τάσου.
 

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, από τη Μυτιλήνη όπου άσκησε το εκλογικό της διακαίωμα, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαΐα Κυρίτση δήλωσε στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ: 

«Η σημερινή μέρα είναι μια ιστορική μέρα. Ο λαός επικαιροποίησε με τη ψήφος του την εντολή που είχε δώσει στις 25 του Γενάρη για αλλαγή πολιτικής. Επικαιροποίησε με την ψήφο του ότι θα πρέπει να τερματιστούν τα μνημόνια θα πρέπει να τερματιστούν οι πολιτικές της λιτότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με σύνεση και περισυλλογή με όπλο του την λαϊκή αυτή εντολή θα πρέπει να ανοίξει τα πανιά για μια διαπραγμάτευση προς όφελος της κοινωνίας, προς όφελος του Ελληνικού λαού». Ακούστε εδώ τις δηλώσεις της κυρίας Κυρίτση.

 


Αργά χθες το βράδυ και ενώ είχε διαμορφωθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, δήλωσε στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ:
 
«Ο Ελληνικός λαός είπε το ΟΧΙ δυνατά και το φώναξε σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας και ελπίδας, μια απάντηση στους δανειστές, οι οποίοι με ανάλγητο και κυνικό τρόπο ζητούσαν την υποδούλωση της Ελλάδος μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο, στο οποίο τα προηγούμενα 5 χρόνια μετρήσαμε εκατόμβες θυμάτων. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει μαζί της μια ασπίδα, η οποία της δίνει τις κόκκινες γραμμές για να αντισταθεί και να παλέψει για μια συμφωνία και η Ευρώπη πρέπει να δείξει το δημοκρατικό της πρόσωπο και να σεβαστεί την επιθυμία του Ελληνικού λαού». Σ' ότι αφορά στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, ο κ. Ζερδελής τόνισε: «Έχουμε την κόκκινη γραμμή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, ήταν στο κείμενο το οποίο απέρριψε ο ελληνικός λαός και οι νησιώτες που έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη». Ακούστε εδώ τις δηλώσεις του κυρίου Ζερδελή.
 

Μοιράσου το άρθρο!