Πολιτική

20/10/2014 - 22:02

Προκλητικός και άσχετος Κουκουλόπουλος... γελάκια και από ουσία μηδέν για τη Λέσβο

Τ

ην Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 14 Οκτωβρίου με θέμα την προκήρυξη για 100 θέσεις νέων ερευνητών που αποκλείει το Β. Αιγαίο συζήτησε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Πάρη Κουκουλόπουλο.

Σύγκρουση προέκυψε μεταξύ του Βουλευτή και του Αναπληρωτή Υπουργού, καθώς αφού ο Βουλευτής ανέφερε συγκεκριμένα πως ο Ν. Λέσβου, κατ’ εξοχήν αγροτικός Νομός με 11.000.000 ελαιόδενδρα, αλλά και κτηνοτροφία, μελισσοκομεία, παραγωγή γλυκάνισου και ούζου, όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Β. Αιγαίου με την οινοπαραγωγή, τη μαστίχα, και τόσα άλλα προϊόντα, δεν είναι δυνατό να αποκλείεται από τις θέσεις ερευνητών αγροτικής ανάπτυξης του Υπουργείου, η απάντηση που έλαβε δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική. Ο Αναπληρωτής Υπουργός αρκέστηκε να μιλήσει για την αναδιοργάνωση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και για το πρότυπο αγρόκτημα.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής, όσον αφορά στην προκήρυξη δεν είναι δυνατό το 90% των θέσεων να προορίζονται για τη Β. Ελλάδα, όσο δε αφορά στο Σταθμό Γεωργικής Έρευνας, τον παλαιότερο τέτοιο σταθμό της χώρας, δεν είναι δυνατό η Ε.Ε. να χρηματοδοτεί με 500.000€ και η Νομαρχία, όταν εκείνος ήταν Νομάρχης, με άλλες 70.000€ και αυτός ο Σταθμός, ο οποίος θα μπορούσε να παράγει ουσιαστικό έργο να παραμένει υποστελεχωμένος και με εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες.

Ο Βουλευτής ολοκληρώνοντας παρατήρησε πως το Υπουργείο με τη συγκεκριμένη προκήρυξη δεν τήρησε τη ρήτρα της νησιωτικότητας και αγνόησε το Β. Αιγαίο. Ζήτησε επίσης, από τον Αναπληρωτή Υπουργό, δεδομένου του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού, να λάβει το συντομότερο δυνατό απάντηση στην Ερώτηση που έχει καταθέσει προς το Υπουργείο από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ολόκληρη της συζήτηση μεταξύ του Βουλευτή και του Αναπληρωτή Υπουργού μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί. Θαυμάστε την προκλητική συμπεριφορά του κ. Κουκουλόπουλο.... αερολογίες  και μια υπόσχεση για πρότυπο αγρόκτημα στη Λέσβο...

Θαυμάστε τον ! ! ! Μεγάλο αστέρι της Κυβέρνησης να τον χαίρονται! 

 

Μοιράσου το άρθρο!