Πολιτική

27/07/2017 - 06:34

Προπαγάνδα πάνω από τα ερείπια του σεισμού στη Λέσβο

Τ

ο να κάνεις  προπαγάνδα πάνω στα ερείπια του σεισμού ξεπερνάει κάθε όριο. Κι όμως αυτό επέλεξε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για να μας δείξει πόσο καλή είναι αυτή η Κυβέρνηση.

Από χθες το βράδυ κυκλοφόρησαν τον παραπάνω πίνακα που συγκρίνει τη Κεφαλονιά και τη Λέσβο. Ο πίνακας αφορά τη σύγκριση στεγαστικής συνδρομής που αποφάσισε η τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη Κεφαλονιά  σε σχέση με αυτό που αποφάσισε πριν λίγες ημέρες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη Λέσβο.


Πράγματι οι τιμές ανά τ.μ. είναι αυξημένες στη Λέσβο.... οι τιμές όμως αυτές, για όσους γνωρίζουν, είναι αυξημένες από 10% έως 20% σε όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ, Leader, Σχέδια Βελτίωσης).  Επομένως δεν έχουμε να κάνουμε με  κάποια παροχή αλλά εφαρμογή του αυτονόητου μιας και  λόγω παραμεθορίου το κόστος κατασκευής στη Λέσβο είναι αυξημένο και αυτό είναι αναγνωρισμένο εδώ και χρόνια από Κυβερνήσεις , Ε.Ε. κτλ  Επίσης η ειδική μέριμνα για τα διατηρητέα κτίρια ενός οικισμού είναι πάλι το αυτονόητο που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια!


Και σε τελική ανάλυση τι νόημα έχει αυτή η σύγκριση που επέλεξε  να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου;  Στη Λέσβο τα προβλήματα από το σεισμό εντοπίζονται κυρίως σε ένα οικισμό και αν υπάρχει θέληση μπορούν να βρεθούν καλύτερες  λύσεις από τη Κεφαλονιά. Μάλλον αυτή η σύγκριση είναι μια αποτυχημένη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το επίδομα στη Κεφαλονιά δόθηκε την πρώτη εβδομάδα και η επιδότηση ενοικίου τις πρώτες είκοσι ημέρες.... εδώ ακόμη περιμένουμε!!!
 

Μοιράσου το άρθρο!