Πολιτική

18/11/2014 - 08:37

Πρωτοβουλία για τον αθλητισμό από τον Οικολογικό άνεμο στο βόρειο Αιγαίο με την ευκαιρία του μαραθώνιου της Αθήνας

yle="text-align: justify;">Πρωτοβουλία για τον αθλητισμό από τον Οικολογικό άνεμο στο βόρειο Αιγαίο με την ευκαιρία του μαραθώνιου της Αθήνας

Με πρωτοβουλία του Βασίλη Μπάλλα το περιφερειακό συμβούλιο βορείου Αιγαίου υιοθέτησε ομόφωνα την αποστολή συγχαρητήριας επιστολής στο Χιώτη μαραθωνοδρόμο Χριστόφορο Μερούση ο οποίος διακρίθηκε την Κυριακή 9/11/2014 στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Σύμφωνα με το ψήφισμα  

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου ως ελάχιστο δείγμα τιμής και αναγνώρισης προσφοράς εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στον Χιώτη Πρωταθλητή Χριστόφορο Μερούση για τη σημαντική του διάκριση στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Η κατάταταξή του ως πρώτος από τις Ελληνικές συμμετοχές και δέκατος στη γενική, τιμά τη Χίο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ευχόμαστε το παράδειγμά του να συμπαρασύρει τη νεολαία και όχι μόνο προς τον αθλητισμό που αποτελεί βάση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Η Περιφέρεια σε αυτή την κατεύθυνση θα επεξεργαστεί σχέδια για τη βελτίωση των δομών και των υποδομών δημόσιας άθληση. Συγχαρητήρια Χριστόφορε, και εις ανώτερα.»

Ο Βασίλης Μπάλλας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ως περιφερειακό συμβούλιο οφείλαμε να τιμήσουμε τον Χιώτη πρωταθλητή, αλλά και με αφορμή τη διάκριση να επεξεργαστούμε ένα σχέδιο προαγωγής του αθλητισμού ως βάση σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ενδεικτικά βήματα στη κατεύθυνση αυτή μπορεί να είναι:

- Η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στο χώρο του αθλητισμού και οι επιπτώσεις της κρίσης ειδικά σε σχέση με τις δημόσιες υποδομές, την σχολική εκπαίδευση και την στήριξη των σωματείων.

- Η χαρτογράφηση των αθλητικών διοργανώσεων που λαμβάνουν χώρα στα νησιά της περιφέρειάς μας με στόχο: την δικτύωση των φορέων για ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, ενίσχυση της εξωστρέφειας, επίτευξη οικονομίας κλίμακας και συνεπακόλουθη τόνωση του τουρισμού και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

- Η συνεργασία με αθλητές που λειτουργώντας ως πρότυπα μπορούν να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή της νέας γενιάς σε αθλητικές δραστηριότητες.

- Η ανάπτυξη ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία για προαγωγή της φυσικής υγείας

- Δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία της άσκησης για βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας.

Δεκάδες αθλητές από το βόρειο Αιγαίο, έτρεξαν στον κλασσικό μαραθώνιο και στο πρόσωπο του Χριστόφορου Μερούση τους τιμούμε όλους. Οφείλουμε επίσης να ξεχωρίσουμε τη συμμετοχή του Houssine Hmaidouch, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα συλλόγου της Μυτιλήνης (Αθλοκίνηση). Ο Houssine είναι Μαροκινός πρόσφυγας που ήρθε από τα μικρασιατικά παράλια, μένει τα τελευταία χρόνια στη Μυτιλήνη, και έχει ενεργή συμμετοχή στην αρωγή προσφύγων και μεταναστών. Προσπαθεί πλέον να πάρει την ελληνική υπηκοότητα ώστε να αγωνιστεί και με τα ελληνικά χρώματα. Με την εμπειρία του και την αθλητική του κουλτούρα βοηθά πολύ τους νεαρούς συναθλητές του και αποτελεί άλλο ένα άριστο  παράδειγμα πώς οι πρόσφυγες μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία μας και να προσφέρουν πραγματικά.

Μοιράσου το άρθρο!