Πολιτική

23/01/2018 - 06:54

Ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων

Έ

γκριση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων, που θα σταλεί στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης Κ. Αλέξη Τσίπρα

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου στην παρούσα συνεδρίαση αποφασίζει ότι συντάσσεται με τα αποτελέσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου 1992 από τους τότε πολιτικούς αρχηγούς και υπό την θητεία του τότε Προέδρου Δημοκρατίας  Κωσταντίνου Καραμανλή. Ο τότε γενικός γραμματέας της Προεδρίας Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μολυβιάτης ανακοίνωσε αυτολεξεί:

           « Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το Κ.Κ.Ε , συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η Ε.Ο.Κ στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη ‘Μακεδονία’».

Το περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου πιστεύει ότι για τους παρακάτω λόγους :

  1. Κάθε άλλη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, από εκείνη της παραπάνω απόφασης  των πολιτικών αρχηγών, σε συνδυασμό με την επακόλουθη δήλωση του τότε Προέδρου Δημοκρατίας Κωσταντίνου Καραμανλή , η οποία έλεγε: « Ελπίζω ότι η σύμμαχοι και συνέταιροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική. Αυτά τους τα είπα και τους τα έχω γράψει ». Είναι αντίθετη της θέλησης του συνόλου του ελληνικού λαού.
  2. Η χρήση του όρου ‘Μακεδονία’ στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων θα αποτελέσει τεκμήριο για ενίσχυση ψευδο-αλυτρωτικών διαθέσεων περί δημιουργίας ενιαίας αυτόνομης ‘Μακεδονίας’.
  3. Η ύπαρξη κρατικής οντότητας που θα περιλαμβάνει τον όρο ‘Μακεδονία’ στην ονομασία της θα ‘βαπτίσει’ αυτομάτως ως ‘μακεδονική’ και τη γλώσσα (που είναι Σλαβική) και την εθνικότητα των κατοίκων της
  4. Ο Ελληνικός λαός διατρανώνει με κάθε τρόπο την αγωνία του για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και την πεποίθηση ότι η χρήση του όρου ‘Μακεδονία’ στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων θα επιφέρει πολλά προβλήματα .
  5. Είναι δεδομένο ότι η ονομασία του κράτους των Σκοπίων είναι κορυφαίο κρίσιμο εθνικό ζήτημα.

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

Επουδενί να μην υπάρχει ο όρος ‘Μακεδονία’ στην ονομασία των Σκοπίων, διότι η ύπαρξη του όρου συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Λέμε ΝΑΙ στο να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό με δημοψήφισμα σε περίπτωση εκτροπής της απόφασης των πολιτικών αρχηγών του 1992.

 

 

 

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 23-01-2018

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Αλατζάς Απόστολος.

Μοιράσου το άρθρο!